Επικαιρότητα

Ανοιχτά τα καταστήματα της Σύρου την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Επιχειρηματικότητα 30/10/2014 16:32
Ανοιχτά τα καταστήματα της Σύρου την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 και λήγουν την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, βάσει του άρθρου 15 παρ. 1 του Ν. 4177/2013.

Στο διάστημα των εκπτώσεων και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου, τα εμπορικά καταστήματα της Σύρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 με ωράριο 11:00 – 15:00.

Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

«ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ»

Ταυτόχρονα, ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου ενημερώνει τους επιχειρηματίες του νησιού, για τη λειτουργία του “Δικηγόρου του Εμπόρου”, ο οποίος συμπληρώνει 15 ημέρες πλήρους λειτουργία.

Ο «Δικηγόρος του Εμπόρου», η πρωτοβουλία παροχής νομικής συμβουλευτικής υπηρεσίας της ΕΣΕΕ προς τον εμπορικό κόσμο, συμπλήρωσε 15 ημέρες πλήρους λειτουργίας και ο πρώτος απολογισμός είναι ιδιαίτερα θετικός. Έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες μέλη των Εμπορικών Συλλόγων, γεγονός που επιβεβαιώνει εμφατικά την επιμονή της ΕΣΕΕ και την ανάγκη του μικρομεσαίου επιχειρηματικού κόσμου για ανάλογες πρωτοβουλίες. Από το νομικό τμήμα της ΕΣΕΕ δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους εμπόρους, ενώ ικανός αριθμός υποθέσεων παραπέμφθηκε στην Υπηρεσία Υποστήριξης Εμπορικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΕΣΕΕ. Μετά από αυτήν την ιδιαίτερα ενθαρρυντική πρώτη εβδομάδα, η Συνομοσπονδία υπενθυμίζει το πλαίσιο λειτουργίας του «Δικηγόρου του Εμπόρου» και καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους, ώστε να αξιοποιήσουν σε όλη της την έκταση αυτήν την πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, η νομική υπηρεσία της ΕΣΕΕ:

  • Συνδέεται διαδικτυακά με όλη την επικράτεια, κάθε Τρίτη, μέσω skype, από 10 π.μ. έως 2 μ.μ., στην διεύθυνση αναζήτησης «Νομική Υπηρεσία ΕΣΕΕ» (στα ελληνικά).

  • Υποδέχεται τους εμπόρους δια ζώσης, κάθε Πέμπτη από 10 π.μ. έως 2 μ.μ., στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42, Σύνταγμα – Αθήνα).

  • Δέχεται όλη την εβδομάδα τα ερωτήματά τους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην διεύθυνση diki@esee.gr

Το νομικό τμήμα της ΕΣΕΕ παρέχει νομική εκτίμηση ή κατεύθυνση σε ζητήματα που απασχολούν τους εμπόρους και προκύπτουν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Η απάντηση δίνεται άμεσα όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή το αργότερο μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 15 ημερών, σε συνάρτηση με τη βαρύτητα ή πολυπλοκότητα του ερωτήματος. Ανάλογα με το αντικείμενο ή την φύση της υπόθεσης, αυτή μπορεί να παραπέμπεται στην Υπηρεσία Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων της ΕΣΕΕ, όπου οι συνεργάτες του προγράμματος «Στα Δύσκολα Μαζί» θα προχωρούν στις κατάλληλες ενέργειες, παρέχοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Η ΕΣΕΕ δηλώνει την ικανοποίησή της από τη μέχρι σήμερα θετική αποτίμηση και καλεί όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της αγοράς να αξιοποιήσουν τη νέα δωρεάν υπηρεσία της.

Χειμερινό ωράριο καταστημάτων

 

ΗΜΕΡΑ

DAY

ΠΡΩΙ

MORNING

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

AFTERNOON

  • ΔΕΥΤΕΡΑ

08:30 - 14:00

ΚΛΕΙΣΤΑ - CLOSED

  • ΤΡΙΤΗ

08:30 - 14:00

17:30 - 20:30

  • ΤΕΤΑΡΤΗ

08:30 - 14:00

ΚΛΕΙΣΤΑ - CLOSED

  • ΠΕΜΠΤΗ

08:30 - 14:00

17:30 – 20:30

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

08:30 - 14:00

17:30 – 20:30

  • ΣΑΒΒΑΤΟ

08:30 - 14:00

ΚΛΕΙΣΤΑ - CLOSED

  • Εξαιρούνται: κάβες, παραδοσιακά προϊόντα, είδη ψιλικών, παντοπωλεία χωριών & συνοικιών, είδη δώρων, χρυσοχοεία, φωτογραφικά, ανθοπωλεία, οπτικά, ένδυση, υπόδηση.

Except for liqueur shops, traditional products, cigarettes stores, mini markets at the villages and small neighborhoods, gift shops, jeweler’s shops, photo shops and flower shops.

  • S. Markets και παντοπωλεία της πόλης, συνεχές ωράριο, καθημερινά έως 20:30, Σάββατο έως 18:00.

Super markets and mini markets at the town will be open every day until 20:30 and Saturdays until 18:00.

  • Σε έκτακτες περιπτώσεις (αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, groups), όλες οι κατηγορίες καταστημάτων μπορούν να λειτουργούν (χωρίς εργαζόμενους) κάποιες ώρες της Κυριακής, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες του νησιού.

Occasionally (arrivals of cruise boats and tourist groups) all the shops can be open on Sundays (without the employees) in order to serve and help the tourists.