Επικαιρότητα

«Σύρος, ένα βήμα μπροστά» για το αεροδρόμιο

Πολιτική 30/10/2014 11:55
«Σύρος, ένα βήμα μπροστά» για το αεροδρόμιο

Για την έντονη ανησυχία που έχουν δημιουργήσει δημοσιεύματα, σχετικά με το κλείσιμο 22 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ αυτού και της Σύρου, αναφέρεται η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, «Σύρος, ένα βήμα μπροστά».

Η παράταξη με επικεφαλής τον Ανδρέα Γιαλόγλου, καλεί τη δημοτική αρχή να ενημερώσει τους πολίτες για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς, όπως υποστηρίζει, η προεκλογική καμπάνια της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη, βασίστηκε και σε υποσχέσεις επέκτασης του αεροδρομίου μας, σε επίπεδα μάλιστα εξυπηρέτησης και πτήσεων εξωτερικού.       

Το σχετικό δελτίο τύπου

«Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα του αθηναϊκού και τοπικού Τύπου σχετικά με το μέλλον των αεροδρομίων του Νομού μας και αναφορές σε πιθανό κλείσιμο 22 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και εκείνο της Σύρου. Έχει περάσει μόλις ενάμισης μήνας από τότε που η Δημοτική Αρχή με ένα πανηγυρικό Δελτίο Τύπου σε συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, διαβεβαίωνε για την άμεση εκκίνηση του συμφωνημένου από τα τέλη του 2013 έργου της επέκτασης του αεροδρομίου, κατά 140 μέτρα. Η παράταξή μας τότε έσπευσε να χαιρετίσει τις προσπάθειες που γίνονταν προς την κατεύθυνση ικανοποίησης του καθοριστικού, για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη αιτήματος όλων των κοινωνικών φορέων του νησιού μας. Οι συμπολίτες μας έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν με υπεύθυνο και τεκμηριωμένο τρόπο για το τι μέλλει γενέσθαι με το αεροδρόμιο του νησιού μας. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι σημαντικό μέρος της προεκλογικής καμπάνιας της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη, βασίστηκε και σε υποσχέσεις επέκτασης του αεροδρομίου μας, σε επίπεδα μάλιστα εξυπηρέτησης και πτήσεων εξωτερικού».