Επικαιρότητα

Σύρος: Εντάχθηκε το έργο "Επέκταση, βελτίωση, εκσυγχρονισμός και ψηφιακή διαχείριση υποδομών ύδρευσης"

Κοινωνία 18/06/2021 13:10
Σύρος: Εντάχθηκε το έργο "Επέκταση, βελτίωση, εκσυγχρονισμός και ψηφιακή διαχείριση υποδομών ύδρευσης"

Με απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα, εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης της ΔΕΥΑ Σύρου στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για το έργο με τίτλο «Επέκταση, βελτίωση, εκσυγχρονισμός και ψηφιακή διαχείριση υποδομών ύδρευσης Νήσου Σύρου», με ποσό χρηματοδότησης 4.061.500,00 €, μετά από ενέργειες του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα και με την καθοριστική συμβολή του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει:

Α. Αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης του οικισμού Επισκοπείου Σύρου.

Β. Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ευφυών ψηφιακών οικιακών υδρομέτρων στη χαμηλή ζώνη της Ερμούπολης (ζώνη υψηλής πίεσης) και σε συγκεκριμένους οικισμούς του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (Μάννα, Βάρης Ποσειδωνίας και Φοίνικα).

Γ. Προμήθεια μιας νέας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 m3/ημ., αυξάνοντας έτσι τη δυναμικότητα του σταθμού Ποσειδωνίας από 1.000 σε 1.350 m3/ημ.

"Ευχαριστούμε θερμά τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα για το θετικό αυτό αποτέλεσμα, που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των ζωτικών υποδομών του τόπου μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.