Επικαιρότητα

Έκθεση με έργα των φοιτητών του Πανεπιστημίου

Πολιτισμός 23/10/2014 14:25
Έκθεση με έργα των φοιτητών του Πανεπιστημίου

Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στην Πινακοθήκη Κυκλάδων η μεγάλη έκθεση με έργα των φοιτητών του Τμήματος του Πανεπιστημίου που λειτουργεί στη Σύρο.

Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει για τις επόμενες 8 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει μία εγκατάσταση στο χώρο της Πινακοθήκης, η οποία συνδυάζει τη φρεσκάδα των νέων φοιτητών.

Μεγάλο μέρος της έκθεσης των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποτελούν έργα που εντάσσονται στη θεματική ενότητα «σύγχρονες προσεγγίσεις της αρχαίας Αιγύπτου».

Οι φοιτητές διαχειρίζονται με ευρηματικό τρόπο τα μορφοπλαστικά και μεταφυσικά στοιχεία των έργων του αιγυπτιακού πολιτισμού. Αρκετές εργασίες και σύγχρονα ολόσωμα πορτραίτα του που παραπέμπουν σε πορτραίτα φαγιούμ και σαρκοφάγους και έχουν αποδοθεί άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με σοβαρότητα, ενώ συχνά αποκτούν πολιτικές προεκτάσεις.

Μία δεύτερη ενότητα που περιλαμβάνεται στην έκθεση έχει θέμα «αρχεία-γραφομηχανές». Οι φοιτητές φωτογράφισαν έγγραφα από τα αρχεία του Δήμου Σύρου ή ανέβασαν από το διαδικτυακό αρχειακό υλικό εγγράφων τυπωμένων με παλιές γραφομηχανές και δημιούργησαν συνδυαστικά ψηφιακά έργα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης χαρακτικά τυπώματα με θέμα το καρνάγιο, σχέδια, ζωγραφικά έργα από φυσικό πρότυπο και τρισδιάστατες κατασκευές.

Δείτε στο web tv πλάνα από την έκθεση.