Επικαιρότητα

Αποχωρεί το Blue Star Ιθάκη από τη γραμμή των Κυκλάδων

Κοινωνία 22/10/2014 14:24
Αποχωρεί το Blue Star Ιθάκη από τη γραμμή των Κυκλάδων

Αποχωρεί το Blue Star Ιθάκη από το Αιγαίο και τη γραμμή των Κυκλάδων και αναχωρεί για Καναδά, αφού επιβεβαιώθηκαν προηγούμενα δημοσιεύματα που ήθελαν την πώληση του πλοίου σε Καναδική εταιρεία. Το deal της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τους Καναδούς, έκλεισε επιτυχώς αφού αντιμετωπίστηκε ένα θέμα που επιπλέον απαιτούσε ορισμένες τεχνικές τροποποιήσεις στο πλοίο. Αύριο μάλιστα, 23 Οκτωβρίου καταφθάνουν στην Ελλάδα εκπρόσωποι της εταιρείας από τον Καναδά προκειμένου να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά της πώλησης.

Η γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος παραμένει ως έχει με το Blue Star Πάρος να αναλαμβάνει το δρομολόγιο, το οποίο θα εκτελείται κατά τα γνωστά καθημερινά 7:30 το πρωί.

Όσο αφορά το προσωπικό που απασχολείται στο Blue Star Ιθάκη, παραμένει άγνωστο για το τι μέλλει γένεσθαι, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σταδιακά να απορροφηθεί σε άλλες ανάλογες θέσεις της εταιρείας και όπου αυτό απαιτηθεί.

 

Τι γίνεται σε άλλα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

  • Στην καθημερινή πρωινή γραμμή της Παρο-Ναξίας δρομολογείται το Blue Star Πάτμος την οποία μέχρι πρότινος εκτελούσε το Blue Star Πάρος.
  • Αναμένεται επίσης η δρομολόγηση του πλοίου Blue Star 1 στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη, μιας και θα αποχωρήσει το Blue Star Πάτμος από τη γραμμή.
  • Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο για την πώληση του πλοίου ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ της εταιρίας ΑΝΕΚ στην Blue Star, το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί στη γράμμη Πειραιάς-Ηράκλειο.