Επικαιρότητα

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων στο "The World Peace Choir Festival" της Βιέννης

Πολιτισμός 18/05/2021 14:14
Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων στο "The World Peace Choir Festival" της Βιέννης

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, ύστερα από την τιμητική πρόσκληση που έλαβε από το “The World Peace Choir Festival” της Βιέννης, ανακοινώνει τη συμμετοχή της σε αυτό το φεστιβάλ (το οποίο φέτος θα διεξαχθεί μόνο διαδικτυακά λόγω της πανδημίας) με 3 τραγούδια.

Το φεστιβάλ έχει ως έδρα τη Βιέννη και φέτος θα συμμετάσχουν 200 χορωδίες από 41 χώρες. Εκτός από τις παρουσιάσεις των συμμετεχουσών χορωδιών, θα διεξαχθούν και online εργαστήρια, στα οποία θα διδάξουν επιφανείς καθηγητές από διάφορες χορωδίες. Το 1ο Workshop παρουσίασε η Δρ. Zimfira Poloz, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Χορωδίας Hamilton Childrens, μέλος της σχολής του Πανεπιστημίου του Τορόντο και είχε ως θέμα «Τα θέματα της φωνητικής παιδαγωγικής και η φωνή ως όργανο».

Τα 3 τραγούδια που επιλέχθηκαν (σύμφωνα με τον φετινό κανονισμό του Φεστιβάλ), είναι από συναυλίες που έλαβαν χώρα μετά τον Σεπτέμβριο του 2019, και είναι τα: "Περιμπανού", "Μια πόλη μαγική" του Μ. Χατζιδάκι και "Ο Ύμνος του Δον Κιχώτη" του Ν. Κυπουργού.

Η συμμετοχή αυτή, εκτός του ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Χορωδία μας, μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία, αφενός γιατί αναπτερώνεται η ψυχολογία των παιδιών για το τέλος της πανδημίας και την επιστροφή στην καθημερινότητα, αφετέρου γιατί η Χορωδία συμμετέχει για 1η φόρα σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό με τόσο μεγάλη συμμετοχή από διάφορα μέρη της γης, με μοναδικό κοινό παρονομαστή το χορωδιακό τραγούδι.

Άλλωστε, όπως αναφέρει και ο Prof. Gerald Wirth, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της «Vienna Boys' Choir» στο χαιρετισμό του , «we connect the world with music and look into a future of peace».

Είναι αυτονόητο, ότι καλλιεργούνται ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες από την εξέλιξη αυτή για μια μελλοντική φυσική παρουσία των παιδιών στο θεσμό αυτό, ενώ ήδη υπήρξε ενδιαφέρον από τους διοργανωτές για μια πιο στενή συνεργασία στο μέλλον με την Ελλάδα αλλά και τη Σύρο, δηλώνοντας παράλληλα γοητευμένοι με το Θέατρο Απόλλων, το οποίο επισκέφτηκαν ήδη διαδικτυακά.