Επικαιρότητα

Ο Συριανός αθλητής Σταύρος Ροσσολάτος διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

Αθλητισμός 18/05/2021 10:29
Ο Συριανός αθλητής Σταύρος Ροσσολάτος διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από το ρεκόρ των 170 συμμετοχών από κάθε άκρη της Ελλάδας και από τις δυσκολίες που είχε η πίστα μετά από την βροχόπτωση του Σαββάτου. Σε αυτές τις συνθήκες κατάφερε να διακριθεί ο Σταύρος Ροσσολάτος και να βρεθεί στους πρώτους έξι αναβάτες της πολυπληθέστερης κατηγορίας OPEN (από τους 36 που κατάφεραν να ξεκινήσουν τον αγώνα).

Ο Σταύρος Ροσσολάτος παρά την αποχή του από το πρωτάθλημα του 2020, επέστρεψε δυναμικά και χάρη στην επιμονή του αλλά και την πολύχρονη εμπειρία, κατάφερε να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη, τερματίζοντας 8ος και 10ος στα δύο σκέλη και 6ος στην τελική βαθμολογία του αγώνα.

Άλλος ένας Ροσσολάτος, ο 15χρονος Μηνάς (γιος του Σταύρου), έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία των 85 κυβικών, καταφέρνοντας να τερματίσει 8ος στους 11 αναβάτες. Ο νεαρός Μηνάς παρά το ότι δεν έχει εμπειρία από αγώνες και από τόσο δύσκολες συνθήκες, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σίγουρα το μέλλον του ανήκει.

Και οι δύο, Μήνάς και Σταύρος, έκαναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αφού αποφασίστηκε η συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή και χάρη στο ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και συγκεκριμένα στους, Μόρκο Παύλο (Καρδιολόγος) και Κώτσια Σωκράτη (Παιδίατρο) κατάφεραν να εκδώσουν τις ειδικές αγωνιστικές άδειες με τα απαραίτητα ιατρικά δελτία.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία Γιάννης Διατσίδης, στην πρώτη του επαφή με αγώνες Motocross, κατάφερε να «επιβιώσει» και να τερματίσει στα δύο σκέλη, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Η ομάδα του Motocross του ΜΟΣΥΣ, αναμένεται να μεγαλώσει στους επόμενους αγώνες αφού ετοιμάζονται και άλλοι αθλητές να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, όπως ο Ηλίας Μανδηλαράς (συμμετείχε το 2020) και άλλοι παλιοί και νέοι αγωνιζόμενοι.

Άλλη μία ομάδα, αυτή του Dragster, με αναβάτρια την Xagoraris Irini και αναβάτη τον Φρεδερίκο Βουτσίνο, συμμετείχε σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Αγρίνιο. Ο αγώνας όμως διακόπηκε μετά από το θανάσιμο τραυματισμό ενός οδηγού αυτοκινήτου.

Στο πλευρό του Συλλόγου και των αθλητών του στέκονται αρωγοί και για το 2021 οι εταιρίες Blue Star Ferries και η ΟΝΕΧ, βοηθώντας στις πολυέξοδες μετακινήσεις τους προς την ηπειρωτική Ελλάδα, όπου γίνονται οι περισσότεροι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.