Επικαιρότητα

Έστω και πιλοτικά, ξεκινά τη λειτουργία της η Παιδική Βιβλιοθήκη

Κοινωνία 21/10/2014 10:54
Έστω και πιλοτικά, ξεκινά τη λειτουργία της η Παιδική Βιβλιοθήκη

Οι προσπάθειες δεκάδων πολιτών της Σύρου, αλλά και μαθητών φαίνεται ότι έπιασαν τόπο και η δημοτική αρχή αποφάσισε έστω και πιλοτικά να επαναλειτουργήσει την παιδική δημοτική βιβλιοθήκη η οποία παραμένει κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το θέμα της επαναλειτουργίας της τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας για την παιδική βιβλιοθήκη, Ελένη Βουτσίνου, να θέτει ένα εκ νέου το αίτημα, τονίζοντας ότι είναι χρέος της δημοτικής αρχής να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα, όπως επίσης είναι χρέος της να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της.

Η πρόεδρος της Επιτροπής της δημοτικής βιβλιοθήκης, Ιωάννα Σίμου, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις αντιξοότητες που σημειώθηκαν και οι οποίες οδήγησαν στο να παραμείνει κλειστεί η παιδική βιβλιοθήκη. Όπως σημείωσε, μετά από επικοινωνία της με το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται ακόμη στον αέρα η καταγραφή του υλικού της βιβλιοθήκης, αλλά εκκρεμεί επίσης και η τροπολογία του νόμου με την οποία θα κατοχυρωθεί το συγκεκριμένο υλικό στην προίκα του Δήμου.

Παρ' όλα αυτά, η κ. Σίμου έδωσε μία πρόχειρη λύση με την οποία θα μπορέσει να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη έστω και με ημίμετρα. Συγκεκριμένα, η παιδική βιβλιοθήκη θα ξεκινήσει να λειτουργεί πιλοτικά για μία ημέρα την εβδομάδα, έως ότου διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες και μπορέσει να λειτουργήσει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Μεγάλο ωστόσο πρόβλημα φαίνεται ότι δημιουργεί και η έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Έτσι η παιδική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει με δανεικό προσωπικό το οποίο θα προέλθει από τη δημοτική βιβλιοθήκη.

Δείτε στο Web TV τη συζήτηση για την παιδική βιβλιοθήκη.