Επικαιρότητα

Σούπερ μάρκετ Νεωρίου, παιδική δημοτική βιβλιοθήκη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Πολιτική 20/10/2014 22:35
Σούπερ μάρκετ Νεωρίου, παιδική δημοτική βιβλιοθήκη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Η δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζει το σούπερ μάρκετ Νεωρίου, η επαναλειτουργία της παιδικής δημοτικής βιβλιοθήκης, καθώς και η κατάρτιση του φακέλου για τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας, μονοπώλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο, ακολουθώντας την απόφαση της δημοτικής κοινότητας Ερμούπολης, αποφάσισε για το πρώτο θέμα και συγκεκριμένα για το σούπερ μάρκετ Νεωρίου, να συνεχιστεί η δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου στον Συνεταιρισμό έως τις 31 Ιανουαρίου 2015, ενώ ταυτόχρονα να τεθεί και ερώτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να αποσαφηνιστεί το καθεστώς σχετικά με την ιδιότητα.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την πιλοτική επαναλειτουργία της παιδικής βιβλιοθήκης και συγκεκριμένα αποφασίστηκε να ξεκινήσει τη λειτουργία της 1 ημέρα την εβδομάδα, μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα και να τεθεί σε μόνιμη λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι και τα δύο θέματα συζητήθηκαν με την παρουσία τόσο των εργαζομένων του σούπερ μάρκετ, όσο και των μελών της πρωτοβουλίας για το άνοιγμα της παιδικής βιβλιοθήκης.

Τέλος, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να προχωρήσει η ανάθεση του φακέλου της υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ενστάσεις κατέθεσαν οι σύμβουλοι Παύλος Χρυσαφίδης, Κομνηνός Στρογγύλης και Νίκος Καίλης.

Θα ακολουθήσει αναλύτικό ρεπορτάζ.