Επικαιρότητα

Συνάντηση Κωνσταντίνου Κουκά με τον Γιάννη Βρούτση

Πολιτική 20/10/2014 18:07
Συνάντηση Κωνσταντίνου Κουκά με τον Γιάννη Βρούτση

Τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Κωνσταντίνος Κουκάς. Ο Υπουργός, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου, επισκέφθηκε τον Δήμο Μυκόνου, όπου και διεξήχθη συνάντηση με τον Δήμαρχο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κο Γιώργο Λεονταρίτη, των Αντιδημάρχων, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου και μελών της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων.

Ο κος Κουκάς, εξέθεσε στον Υπουργό τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μυκόνου, κυρίως αυτό της υποστελέχωσης, και έλαβε την δέσμευση του κου Βρούτση ότι θα συνδράμει στην προώθηση των θεμάτων του νησιού προς την κυβέρνηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην αναγκαιότητα σύστασης αυτόνομου γραφείου ΟΑΕΔ στη Μύκονο. Ο Υπουργός, κος Βρούτσης, σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα,  ευχήθηκε καλή αρχή και καλά έργα στον Δήμαρχο, μιας και είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, την οποία, όπως σημείωσε, χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός των νέων ανθρώπων σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλαιοτέρων.

Επίσης, ο Υπουργός χαρακτήρισε τη Μύκονο ως σημαία του ελληνικού τουρισμού παγκοσμίως, καθιστώντας καίριο το έργο της Δημοτικής Αρχής, το οποίο, όπως είπε, θα στηρίξει η ελληνική κυβέρνηση. Ο Δήμαρχος, τέλος, δώρισε στον Υπουργό τη συλλεκτική έκδοση του Δήμου Μυκόνου για την τοπική ηρωίδα του νησιού, Μαντώ Μαυρογένους, μνημονεύοντας την τεράστια συνεισφορά της στην απελευθέρωση του έθνους.