Ανακοινώσεις

Εξαφάνιση-μύστηριο...στη Σαντορίνη

Κυκλάδες 18/10/2014 14:17
Εξαφάνιση-μύστηριο...στη Σαντορίνη

Μυστήριο στη Σαντορίνη…

Στη Σαντορίνη ταξίδεψε στην πρώτη εκπομπή γι’ αυτή την τηλεοπτική σεζόν το «Τούνελ». Μια περίεργη εξαφάνιση μετέτρεψε το μαγευτικό νησί σε τόπο μυστηρίου.

Ένας νέος και ταλαντούχος άνθρωπος γεμάτος όνειρα, χάθηκε ξαφνικά σε κεντρικό πολυσύχναστο δρόμο, μέρα μεσημέρι.

Είναι ο Παναγιώτης (Τάκης) Βαζακόπουλος 21 χρόνων, που αγνοείται από την Πέμπτη 7 Αυγούστου.

Καλλιτεχνική φλέβα, αρχηγός της Φιλαρμονικής του Δήμου, παίκτης της τοπικής ομάδας του μπάσκετ και ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο.

Εκείνη την ημέρα ο Παναγιώτης ξεκίνησε από το σπίτι του στο Μεγαλοχώρι, όπου ζούσε με την μητέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό του. Προορισμός του η Περίσσα, όπου τελευταία εργαζόταν σαν σερβιτόρος στο ρεστοράν «Ακουάριους». Θα ακολουθούσε μια ολιγόλεπτη διαδρομή μέσα από σοκάκια για να φτάσει στη στάση του λεωφορείου στον κεντρικό δρόμο του χωριού αλλά ξαφνικά άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

Στο θρίλερ αυτό κανείς δεν έδωσε την πρέπουσα βαρύτητα από την αρχή. Το αντίθετο. Μπερδεύτηκαν σε σενάρια και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η Καλντέρα στα Φηρά έδωσε στοιχεία που οδηγούν την έρευνα σε άλλη κατεύθυνση. Βασικός μάρτυρας είδε τον οδηγό της μηχανής που πήρε τον Παναγιώτη πριν χαθεί.

Να σημειωθεί ότι η εξαφάνιση του Παναγιώτη είχε γίνει γνωστή και μέσα από το διαδίκτυο και μάλιστα είχαν βγει και σχετικές ανακοινώσεις, μέσα από τις οποίες καλούνταν όποιος έχει την οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της Σαντορίνης. "Εξαφανίστηκε την 7η Αυγούστου 2014 από τη Σαντορίνη ο 21 ετών συμπατριώτης μας Παναγιώτης Βαζακόπουλος. Ο νεαρός έχει ύψος 1,95, φορούσε άσπρα αθλητικά παπούτσια ,μαύρο παντελόνι και θαλασσιά μπλούζα με στάμπα εμπρός και πίσω της πιτσαρίας AQUARIUS. Όποιος έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό τμήμα Θήρας στα Τηλέφωνα 22860 22639 και 2286022649".

Σημαντική μαρτυρία…

Η έρευνα ανέδειξε τις μαρτυρίες δύο ανθρώπων που είδαν τον Παναγιώτη περίπου μισή ώρα αργότερα από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι του, γύρω στη μία το μεσημέρι.

Ο θείος του και ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου που είχε οπτική επαφή με τον κεντρικό δρόμο και τη στάση του λεωφορείου, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ». Ο Νίκος Αρβανίτης υποστήριξε πως είδε τον Παναγιώτη και τον χαιρέτησε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο νεαρός αγνοούμενος δεν ήταν στη στάση του λεωφορείου που είχε κατεύθυνση την Περίσσα, αλλά στην απέναντι στάση προς τα Φηρά. Η μαρτυρία του κρύβει μία ακόμα σημαντική λεπτομέρεια. Ο Παναγιώτης φορούσε μία άσπρη βερμούδα με σχέδια και ένα γκρι μπλουζάκι και όχι τα ρούχα της δουλειάς.

Η σημαντική μαρτυρία όμως δίνεται από μια γυναίκα με έντονη παρατηρητικότητα που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Είδε τον Παναγιώτη να ανεβαίνει σε μία μαύρη μηχανή με διπλή σέλα που σταμάτησε δίπλα του και να φεύγουν με τον οδηγό προς τα Φηρά. Η μάρτυρας αναγνώρισε μία παρόμοια μηχανή στο φιλικό περιβάλλον του νεαρού αγνοούμενου. Το μόνο που πρόσεξε από τον οδηγό, ήταν τα μαύρα κοντά μαλλιά του και ότι ήταν εύσωμος.

Θα «μιλήσουν» τα ευρήματα;

Η εξαφάνιση του Παναγιώτη κινητοποίησε συγγενείς, φίλους και εθελοντές που άρχισαν να ψάχνουν εξονυχιστικά το νησί. Η θεία του Αργυρώ Γεωργίου, περιέγραψε στην κάμερα του «Τούνελ» τις πρώτες έρευνες που έκανε η ίδια όταν ειδοποιήθηκε από τη μητέρα του. Το επόμενο πρωί της εξαφάνισης πήγε στην Καλντέρα , ένα αγαπημένο μέρος του Παναγιώτη που συνήθιζε να πηγαίνει, να ακούει μουσική και να αγναντεύει τη θέα. Έψαξε αλλά δεν βρήκε κάτι.

Το μεσημέρι ξαναπήγε συνοδεία αστυνομικών. Λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που μπορεί να καθίσει κάποιος για να απολαύσει το τοπίο, στο γκρεμό της Καλντέρας, εντόπισαν τη δερμάτινη καπνοθήκη του Παναγιώτη και δίπλα ένα τσαλακωμένο πακέτο τσιγάρα γνωστής μάρκας. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι διασώστες του Εθελοντικού Σώματος Θήρας. Ο Βαγγέλης Καραμολέγκος διασώστης, κατέβηκε στο σημείο με σχοινιά για να το ερευνήσει αλλά δεν βρήκε κάποιο άλλο ίχνος του αγνοούμενου. Η θεία του Παναγιώτη, βρήκε και άλλο παρόμοιο πακέτο τσιγάρων στη Φιλαρμονική και τα έστειλε και τα δύο σε εργαστήριο ανάλυσης DNA. Ο γενετιστής και συνεργάτης της εκπομπής Δρ. Γιώργος Φιτσιάλος που εξέτασε τα δείγματα βρήκε ανδρικό DNA διαφορετικό από εκίνο του αγνοούμενου στο πακέτο της Καλντέρας. Εκτίμησε ότι αν είχε γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στο σημείο θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί και αποτσίγαρα. Το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο πακέτο αποτελεί στοιχείο προς ταυτοποίηση.

Στημένο το σκηνικό στη Καλντέρα;

Οι έρευνες έγιναν από αέρος με ελικόπτερο και στη θάλασσα από δύτες. Ο δύτης Βαλάντης Καραμολέγκος ερεύνησε σε μια μεγάλη απόσταση της ακτογραμμής κάτω από την Καλντέρα, αλλά και σε βάθος 20 μέτρων. Όπως είπε στο «Τούνελ», εκείνη την ημέρα έπνεαν ήπιοι άνεμοι , υπήρχε πολύ καλή ορατότητα και σύμφωνα με την γνώμη του αν ο Παναγιώτης είχε πνιγεί, τα ρεύματα θα τον οδηγούσαν προς την ακτή. Για στημένο σκηνικό στο σημείο που θα αποπροσανατόλιζε τις έρευνες και όχι για πτώση ή πνιγμό, μίλησε ο επίτιμος πρόεδρος του Εθελοντικού Σώματος Θήρας Χρυσόστομος Δεναξάς. Πιστεύει πως κάποιος άφησε εκεί την δερμάτινη καπνοθήκη και τα τσιγαρόχαρτα για να οδηγηθούν οι Αρχές σε άλλη κατεύθυνση.

Καλλιτεχνική φλέβα…

Μαζί με την μητέρα του αγνοούμενου, ο ρεπόρτερ της εκπομπής βρέθηκε στο δωμάτιο του. Όλα ήταν στη θέση τους. Ο προσωπικός του χώρος απέπνεε την εικόνα ενός νέου με αγάπη για την ζωή και τη μουσική. Αθλητής ο ίδιος, έπαιζε στην τοπική ομάδα μπάσκετ, ήταν αρχηγός της Φιλαρμονικής του Δήμου. Οι φίλοι του από την Φιλαρμονική, μίλησαν στην κάμερα του «Τούνελ». Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για εκείνον. Τον περιέγραψαν σαν άτομο κοινωνικό, σεμνό, χαρούμενο. Κι απ’ τα χείλη όλων βγήκε μια ευχή. Να μην έχει πάθει κακό.

Στο στούντιο του «Τούνελ» βρέθηκαν ο αδελφός του Αλέκος και η θεία του Αργυρώ Γεωργίου, με την ελπίδα να μάθουν τι συνέβη στον Παναγιώτη.

Πηγή: anikolouli.gr