Επικαιρότητα

Τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού και έτοιμος για το τρόπαιο ο Φοίνικας ONEX

Αθλητισμός 17/04/2021 15:04
Τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού και έτοιμος για το τρόπαιο ο Φοίνικας ONEX

Ένας σπουδαίας Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του τη φετινή σεζόν, νίκησε τον Ολυμπιακό (3-0) στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό κόντρα στον εκπληκτικό Φίλιππο Βέροιας!

Οι παίκτες του Φοίνικα ΟΝΕΧ «καθάρισαν» τον πρωταθλητή Ολυμπιακό εκμεταλλευόμενοι την συγκλονιστική ευστοχία τους στην επίθεση αλλά και τα λάθη των «ερυθρολεύκων» και πλέον θα τα δώσουν όλα για τον τίτλο απέναντι στους Βεροιώτες, όντας το απόλυτο φαβορί.


Το ματς

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ μπήκε πάρα πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, με σκοπό να επιβάλλει τον ρυθμό και να σοκάρει τον Ολυμπιακό. Οι Συριανοί πέτυχαν απόλυτα τον στόχο τους και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των Πειραιωτών και το επιθετικό κρεσέντο του Ράιτς , έκανε το 1-0 (17-25) και ουσιαστικά απέδειξαν σε όλους πόσο το θέλουν.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με τον Ολυμπιακό όσο περνά η ώρα να γίνεται όλο και πιο ασταθής, αφού το άγχος μεγάλωνε. Ο Δημήτρης Καζάζης μπορεί να «ανακάτεψε» την τράπουλα βάζοντας στο παιχνίδι τον Εφραιμίδη, όμως ο εντυπωσιακός Πρωτοψάλτης είχε απαντήσεις για όλα, με τους Συριανούς να κάνουν το 2-0 (20-25).

Το τρίτο σετ ήταν καρμπόν με τα πρώτα δύο, την στιγμή που ο Ολυμπιακός το πάλευε περισσότερο αλλά τον Στερν στο κρίσιμο σημείο να δίνει αέρα +5 (15-20) στην ομάδα του. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κάνουν μεγάλη ανατροπή με το σερβίς του Φρομ, ο Φοίνικας πήρε το σετ (20-25) και την μεγάλη νίκη-πρόκριση με 3-0 σετ.

Τα σετ: 0-3 (17-25, 20-25, 20-25) σε 83'

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 9 (7/15 επ., 2 άσσοι, 43% υπ. - 17% άριστες), Στιβαχτής 1 (1 άσσος), Μιγιαήλοβιτς 13 (12/28 επ., 1΄ασσος, 47% υπ. - 40% άριστες), Ανδρεάδης 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 10 (10/21 επ.), Όκολιτς 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 48% υπ. - 26% άριστες), Τζιάβρας (λ), Χαραλαμπίδης 1 (1/1 επ.), Νικολάκης, Βουλκίδης, Ριζόπουλος, Εφραιμίδης 1 (1/3 επ.).

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Ιγκόρ Γιούρισιτς): Μπράουν 11 (5/6 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Ράιτς 18 (15/24 επ., 3 άσσοι), Πρωτοψάλτης 14 (10/19 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 67% υπ. - 44% άριστες), Παπαγγελόπουλος 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ), Ράντκε 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Στερν 6 (5/16 επ., 1 άσσος, 67% υπ. - 50% άριστες) / Γκαράς (λ, 59% υπ. - 29% άριστες), Καρασαββίδης (λ, 80% υπ. - 50% άριστες).

Ο προπονητής του Φοίνικα ΟΝΕΧ Ιγκόρ Γιούρισιτς δήλωσε: «Ήρθαμε στη Βέροια με μεγάλο κίνητρο και για να τελειώσει η σεζόν με έναν τίτλο. Έχουμε παίξει αρκετές φορές με τον Ολυμπιακό και ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε. Δεν περίμενα ότι θα έρθει 3-0 αλλά οι αθλητές μου έπαιξαν πολύ καλά τακτικά και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Ήμασταν καλύτεροι στο σερβίς, στο μπλοκ, στην άμυνα και στην υποδοχή και αυτό μας έκανε σήμερα νικητές. Ακόμα δεν έχουμε πετύχει κάτι, πρέπει σε ένα φάιναλ-4 να κάνεις δύο νίκες. Θα προετοιμαστούμε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας».

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης τόνισε: «Σήμερα η Σύρος έκανε το τέλειο παιχνίδι. Εμείς δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Φοίνικα για τη πεντακάθαρη νίκη του. Δεν ήταν καλή η εικόνα μας. Οι παίκτες κλειδιά δεν ήταν σε καλή μέρα. Μας πίεσαν πολύ στο σερβίς, είχαμε πρόβλημα στην υποδοχή και δεν είχαμε συνοχή στο μπλοκ. Αν είχαμε καλύτερη εικόνα θα βλέπαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερα και σε κανένα σημείο δεν είχαμε το μομέντουμ. Πίστευα πως κάποια στιγμή θα γύριζε το ματς, τελικά δεν έγινε και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Γενικά φέτος είμαι ευχαριστημένος, πήραμε το πρωτάθλημα που ήταν και ο μεγάλος μας στόχος. Τέτοιες διοργανώσεις είναι νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως επίσης και τον σημερινό ημιτελικό. Εύχομαι να έχουν όλοι υγεία, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Νομίζω η Σύρος έδειξε ότι το θέλει πάρα πολύ και είναι φαβορί στον τελικό».

 

Ο ακραίος του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Θανάσης Πρωτοψάλτης τόνισε: «Το θέλαμε περισσότερο σήμερα. Είχαμε σταθερότητα και παίξαμε όπως έπρεπε. Αυτό έφερε και το 3-0. Κάποιοι το θεωρούν εύκολο αλλά δεν είναι. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής μην το ξεχνάμε. Σήμερα ήταν μία δικαίωση για εμάς και δείξαμε ότι είμαστε μία ομάδα που δεν έχει τόση μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλός μας έχει την εμπειρία και τους αθλητές να επιστρέψει από ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά δεν τον αφήσαμε. Αυτό το πετύχαμε σε όλο το παιχνίδι. Ο Φίλιππος Βέροιας έχει αποδείξει και στο πρωτάθλημα ότι είναι σκληρή ομάδα. Δεν είναι τυχαίοι οι αθλητές που έχει, είναι διεθνείς. Η Βέροια μας φιλοξενεί αυτό το διήμερο και είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς να παίξουμε το ίδιο σοβαρά όπως σήμερα».