Επικαιρότητα

Με το βλέμμα στο άνοιγμα τουρισμού και εστίασης τον Μάιο

Επιχειρηματικότητα 17/04/2021 11:16
Με το βλέμμα στο άνοιγμα τουρισμού και εστίασης τον Μάιο

Η απόφαση να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα κερδίζει έδαφος στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με τους κρίσιμους αριθμούς της πανδημίας σε υψηλά επίπεδα (νεκροί ανά 24ωρο, διασωληνωμένοι και κρούσματα) να είναι απαγορευτικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πόσο μάλλον, που η μετακίνηση για «Πάσχα στο χωριό» είναι πιθανό να προκαλέσει νέα έξαρση κρουσμάτων ματαιώνοντας τα κυβερνητικά σχέδια για άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Καλύτερη εικόνα πάντως θα υπάρχει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως και αυτό το Σαββατοκύριακο απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, με τους πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν με το όχημά τους σε όποιο σημείο του νομού τους επιθυμούν στέλνοντας 6 στο 13033, εφόσον πρόκειται για άσκηση.

Με τα δεδομένα αυτά, χθες, η Επιτροπή εισηγήθηκε θετικά μόνο για την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών και του λιανεμπορίου στην Κοζάνη από την προσεχή Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 19 Απριλίου επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης με τη μέθοδο του click away. Ακόμη από τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία των δραστηριοτήτων σχολών ερασιτεχνών οδηγών, σχολών οδηγών αυτοκινήτων, σχολών επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων (Σχολές/Κέντρα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Ικανότητας ΠΕΙ, ΚΕΘΕΥΟ), σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ) και σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΕΚΟΟΜΕΕ) με τους εξής όρους:

- Τα θεωρητικά μαθήματα, καθώς και οι θεωρητικές εξετάσεις θα πρέπει να διενεργούνται διαδικτυακά.

- Υποχρεωτική διενέργεια self-test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές.

- Διενέργεια self-test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και εξεταστές διενέργεια self-test δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη).

- Διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα.

- Τήρηση κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας (δηλαδή ανοικτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος).

Πηγή:naftemporiki.gr