Επικαιρότητα

"Πίστεψα": Η Τζωρτζίνα Καραχάλιου ερμηνεύει Μπάμπη Κουλούρα

Πολιτισμός 02/03/2021 14:39
"Πίστεψα": Η Τζωρτζίνα Καραχάλιου ερμηνεύει Μπάμπη Κουλούρα

Η Τζωρτζίνα Καραχάλιου ερμηνεύει το «Πίστεψα» σε μουσική και στίχους του Μπάμπη Κουλούρα.

Πρόκειται για μια μπαλάντα όπου η Τζωρτζίνα Καραχάλιου «ντύνει» με τη μελωδική της φωνή.

Η σκηνοθεσία και η επιμέλεια παραγωγής ανήκουν στον Φραγκίσκο Κουλούρα, ενώ την ενορχήστρωση έκανε ο Δημήτρης Μπουρνής.

Το «Πίστεψα» είναι ο προπομπός του μουσικού άλμπουμ που περιλαμβάνει 15 τραγούδια του Μπάμπη Κουλούρα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέσα στο 2021 και συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Κώστας Καραφώτης, Ηλίας Βρεττός, Αναστάσιος Ράμμος, Λούκας Γιώρκας, Σιμέλα Χριστοπούλου, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Στέλιος Διονυσίου κ.α.

Η Τζωρτζίνα Καραχάλιου έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στη Eurovision με το τραγούδι «Angel» ενώ πήρε μέρος στο μουσικό talent show «The Voice» όπου με τη φωνή της κατάφερε να εντυπωσιάσει κριτές και τηλεοπτικό κοινό.

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία, είναι απόφοιτος του μουσικού Ωδείου «Φίλιππος Νάκας», ασχολείται με την προπονητική τοποθέτηση φωνής, ενώ τραγούδια της έχουν ερμηνεύσει πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες.

Η Τζωρτζίνα Καραχάλιου έχει στο ενεργητικό της σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες του μουσικού πενταγράμμου, ενώ έχει χαρίσει τη φωνή της σε αρκετές ταινίες και σειρές του Netflix και της Disney.

Λίγα λόγια για τον Μπάμπη Κουλούρα

Ο Μπάμπης Κουλούρας γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 14 Ιουλίου 1947. Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε αθλητής στο ποδόσφαιρο, στην κωπηλασία και στο στίβο, όπου διακρίθηκε πολλές φορές με πρώτες νίκες. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Βετεράνων Στίβου και έχει καταγάγει πανελλήνιες και διεθνείς νίκες στη σφαιροβολία και δισκοβολία.

Διακρίθηκε με πρώτο βραβείο με δικό του τραγούδι και ερμηνεία στην εκπομπή «ΝΑ Η ΕΥΚΑΡΙΑ» το 1978 και συμμετείχε επιτυχώς στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 1980 ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής.

Έχει μελοποιήσει και ερμηνεύσει κύκλο ποιημάτων από το κορυφαίο έργο «ΧΙΛΙΑ ΣΚΟΤΩΜΈΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ» της σπουδαίας Συριανής Ποιήτριας Ρίτας Μπούμη – Παππά, η οποία υπήρξε η πνευματική του μητέρα.

Τον Οκτώβριο του 2018 παρουσίασε σε ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ με μεγάλη επιτυχία στον ΙΑΝΟ της Αθήνας το CD του πάνω σε ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη με 16 τραγούδια σε δική του μουσική και 14 απαγγελίες. Σε αυτό τραγουδούν ο ίδιος, η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, η Ελπίδα Γαδ, η Κική Λουκά, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, ο Κωνσταντίνος Πλούσιος, ο Θοδωρής Μέρμηγκας, ο Μιχάλης Καταχανάς και η μεσόφωνος Φωτεινή Αθανασάκη. Το CD του αυτό υπάρχει στην παγκόσμια μουσική πλατφόρμα Spotify αλλά και στην TIDAL.

Έχει ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό θέατρο για πολλά χρόνια ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και συνθέτης.

Έχει βραβευτεί με το Χρυσό Μετάλλιο από τον γενέθλιο Δήμο του Σύρου – Ερμούπολης, από τους Γιατρούς του Κόσμου, με το Μετάλλιο τιμής του Παλαιστινιακού Λαού και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, από την UNESCO, από την Κατ’ οίκον Νοσηλεία Σύρου, από Ομοσπονδίες Ομογενειακών Οργανώσεων, από το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων κ.α.

Η τελευταία καλλιτεχνική δραστηριότητα του Μπάμπη Κουλούρα είναι η ερμηνεία 13 ερωτικών και 2 κοινωνικών τραγουδιών από εκλεκτούς και επώνυμους τραγουδιστές, όπου παίζουν πολύ σημαντικοί μουσικοί. Την μουσική επιμέλεια την έχει αναλάβει ο Δημήτρης Μπουρνής και την επιμέλεια της παραγωγής ο γιος του Φραγκίσκος Κουλούρας.

Ο στιχουργός και συνθέτης Μπάμπης Κουλούρας εκφράζει τη μεγάλη του χαρά γιατί έχει ξεκινήσει η πραγματοποίηση ενός ακόμα ακριβού του ονείρου: Ενορχηστρώνονται και ερμηνεύονται τα τραγούδια του από εξαίρετους ερμηνευτές και μουσικούς σε μια πορεία να γίνουν μέσα στο 2021 ένα ολοκληρωμένο μουσικό άλμπουμ.