Επικαιρότητα

Νομοθετική λύση για τους δασικούς χάρτες ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου

Πολιτική 02/03/2021 12:40
Νομοθετική λύση για τους δασικούς χάρτες ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου

Την αναστολή ισχύος των δασικών χαρτών και την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για τη θεραπεία των προβλημάτων που προκαλούν, ζητά το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που συνεδρίασε διαδικτυακά την Κυριακή, με τη συμμετοχή και Δημάρχων.

"Πρόκειται για μια βίαιη συμπεριφορά του Κράτους απέναντι στους πολίτες” τόνισε ο Περιφερειάρχης, κάνοντας λόγο για εγκλήματα, που έχουν συντελεστεί και για προβλήματα, που γίνονται ακόμα μεγαλύτερα.

Σημειώνεται ότι το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε επίσης πρόταση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου για τη διάθεση πίστωσης ύψους 40.000 ευρώ για την επιστημονική υποστήριξη της εκπροσώπησης της Περιφέρειας, στην επιτροπή που έχει συστήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη μελέτη των προβλημάτων, που προκύπτουν από τους δασικούς χάρτες.

Να σημειωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης κάλεσε τους Βουλευτές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν με έργα και όχι μόνο μέσα από την μορφή των επερωτήσεων, όπως πράττουν μέχρι σήμερα.

"Η Περιφέρεια τεκμηριωμένα έχει πράξει τα αυτονόητα γιατί αυτός είναι ο ρόλος της, όμως σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια συζητάμε τα ίδια πράγματα και για αυτό το λόγο αισθάνομαι δυσάρεστα και αμήχανα. Καλεί το κράτος τους πολίτες να αποδείξουν για την περιουσία τους. Αν είναι δυνατόν. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο νομοθετικά", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λεονταρίτης.