Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Σύρου, κ.κ, Δωρόθεος Β' για την εκδημία του Μητροπολίτη Κιλκίς

Θρησκεία 01/03/2021 14:22
Ο Μητροπολίτης Σύρου, κ.κ, Δωρόθεος Β' για την εκδημία του Μητροπολίτη Κιλκίς

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , πληροφορηθείς, διά του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 943/01.03.2021 Τηλεγραφήματος της Ιεράς Συνόδου, την εις Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ ( Σιγάλα), προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε την κατ’ άνθρωπον βαθεία θλίψη μας για την εκδημία ενός νέου στην ηλικία Ιεράρχου, ο οποίος διακόνησε την Μακεδονία και την ακριτική και ιστορική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και αγωνίσθηκε για δίκαια της περιοχής, με εκκλησιαστό ήθος και φρόνημα.

Ο αοίδιμος εγεννήθη στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου και παρηκολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα και διετέλεσε, στα πρώτα βήματα της εκπαιδευτικής του πορείας, καθηγητής στην Εκκλησιαστική Σχολή της Τήνου και στη Μύκονο, στους Ναούς της οποίας υπηρέτησε και ως διάκονος.

Μαζί του είχαμε μια αρίστη συνεργασία στα πλαίσια των Συνοδικών μας καθηκόντων και μια πολύ καλή επικοινωνία, οσάκις ο μεταστάς επεσκέπτετο τη Σύρο, για θρησκευτικές τελετές ή οικογενειακούς λόγους, ή ή εμείς το Κιλκίς, προσκεκλημένοι υπ’ αυτού σε θρησκευτικές ή εθνικές Εκδηλώσεις.

Το όνομά του θα καταγραφεί στις υπέρ αναπαύσεως δέλτους του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, στο ιερό Βήμα του οποίου και παρά τους αειμνήστους πατέρες Γρηγόριο Μαραγκό και Τιμόθεο Δράγαση εκκλησιαστικώς εμαθήτευσε.

Στον αδελφό του και τους οικείους του εκφράζουμε τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μας.»