Επικαιρότητα

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γάλλο Πρέσβη

Πολιτική 22/09/2014 19:29
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γάλλο Πρέσβη

Με τον Γάλλο Πρέσβη κ. Jean Loup KUHN-DELFORGE συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Γαλλική Πρεσβεία, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσία της κ. Αλίκης Μοσχή, Επίτιμης Προξένου της Γαλλίας στη Δωδεκάνησο.

Το θέμα της συνάντησης, των κ. Χατζημάρκου και KUHN-DELFORGE, ήταν οι εργασίες που πρέπει να προχωρήσουν  στο Κατάλυμα της Γαλλίας επί της οδού Ιπποτών στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, όπου η Περιφέρεια φέρει υπ/ ευθύνη της μέρος της συντήρησης του κτηρίου καθώς χώροι του κτηρίου ήδη αξιοποιούνται από αυτή για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, μετά από παραχώρηση που της έχει γίνει από την Γαλλική Πρεσβεία. Ο κ. Χατζημάρκος διαβεβαίωσε τον Γάλλο Πρέσβη για την πρόθεση της Περιφέρειας να συνδράμει καθοριστικά στην έναρξη των εργασιών συντήρησης του χώρου αλλά και στην εξεύρεση γενικότερου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Γαλλικής Πρεσβείας και Προξενείου, ούτως ώστε ο χώρος να αξιοποιηθεί τα μέγιστα, καθώς πρόκειται για ένα μοναδικής ιστορίας και αρχιτεκτονικής κτήριο.

Εν συνεχεία ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος προσκάλεσε τον κ. Jean Loup KUHN-DELFORGE στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Ρόδος" που ανοίγει τις πόρτες της στο Λούβρο στις 13 Νοεμβρίου. Ο Γάλλος Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκδήλωση και διαβεβαίωσε από την πλευρά του τον κ. Χατζημάρκο πως θα είναι στο πλευρό της Περιφέρειας για τη μεταφορά της έκθεσης στη Ρόδο.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που στο πρόσωπο του Γάλλου Πρέσβη κ. Jean Loup KUHN-DELFORGE βρήκαμε έναν φίλο της Ρόδου. Είμαι βέβαιος πως η συνεργασία μας για τις εργασίες συντήρησης του Καταλύματος της Γαλλίας στη Ρόδο θα είναι μόνο η απαρχή μιας στενής συνεργασίας και κοινών δράσεων που ως στόχο θα έχουν να προάγουν τον πολιτισμό και την ιστορία των λαών μας, των οποίων οι σχέσεις είναι παραδοσιακά στενές», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.