Ανακοινώσεις

Reuters: Ο κορυφαίος πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν σκοτώθηκε σε επίθεση

Κόσμος 27/11/2020 19:51
Reuters: Ο κορυφαίος πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν σκοτώθηκε σε επίθεση

Υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Τεχεράνης, ο κορυφαίος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας Μόχσεν Φαχριζαντέχ, ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε επίθεση που σημειώθηκε στα περίχωρα της ιρανικής πρωτεύουσας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Reuters, η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής δήλωση του εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς, η ιατρική ομάδα δεν κατόρθωσε να τον επαναφέρει και λίγα λεπτά νωρίτερα ο διευθυντής και επιστήμονας κατόρθωσε να φτάσει στο ύψιστο σημείο και να καταστεί μάρτυρας, έπειτα από προσπάθειες και αγώνα ετών».

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα σχολιάσει τις πληροφορίες για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα εναντίον ενός Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί, προειδοποίησε σήμερα ότι μια «τρομερή εκδίκηση» περιμένει εκείνους που ευθύνονται για τη δολοφονία ενός υψηλόβαθμου Ιρανού επιστήμονα.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις και οι υπεύθυνοι και οι δράστες αυτής της θρασύδειλης επίθεσης πρέπει να γνωρίζουν ότι μια τρομερή εκδίκηση τους περιμένει», έγραψε στο Twitter ο Μπαγερί.

Ο στρατηγός χαρακτήρισε «βαρύ και πικρό πλήγμα» τον θάνατο του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ιρανοί «δεν θα ησυχάσουν μέχρι να καταδιώξουμε και να τιμωρήσουμε» τους υπεύθυνους».