Επικαιρότητα

Κατά 60% μειώθηκαν τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου, λόγω κορωνοϊού

Πολιτική 21/09/2020 12:59
Κατά 60% μειώθηκαν τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου, λόγω κορωνοϊού

Κατά 60% μειώθηκαν τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου Σύρου το έτος 2020, κάτι το οποίο προβληματίζει έντονα τόσο την Πρόεδρο του, Κανδιώ Μαραγκού, τα στελέχη, αλλά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η απώλεια αυτή προέρχεται από τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, καθώς υπήρξε κατακόρυφη μείωση των εσόδων στα λιμάνια των νησιών Σύρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου, κάτι που σημαίνει ότι αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στον προγραμματισμό έργων για την επόμενη περίοδο.

Η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κα Κανδιώ Μαραγκού, στην τοποθέτησή της κατά τη διάρκεια του θέματος για τον Τεχνικό Προγραμματισμό του 2021, σημείωσε ότι κάτω από το συγκεκριμένο καθεστώς, δηλαδή τη μείωση εσόδων λόγω Covid-19, θα πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση των αναγκών των νησιών, ενώ για την επόμενη χρονιά θεωρείται επιβεβλημένη η αύξηση των εσόδων, κυρίως μέσω των προσεγγίσεων των σκαφών.

Τα σημαντικά έργα που έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με την ίδια, θα γίνουν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ υπάρχει και το Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" μέσα από το οποίο - ειδικά για τη Σύρο - θα πραγματοποιηθούν οι μελέτες που αφορούν το master plan του λιμανιού της Ερμούπολης.

Τέλος, σχετικά με τα έσοδα, εκφράστηκε η ελπίδα ότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, ημερομηνία που θα κλείσει η οικονομική χρονιά, τα πράγματα να έχουν βελτιωθεί.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, εκφράστηκαν παράπονα από μέλη του διοικητικού συμβουλίου που εκπροσωπούν τα άλλα νησιά αρμοδιότητα του Λ.Τ, ότι θα πρέπει να υπάρξει ισόρροπη αξιολόγηση των έργων ανάμεσα στη Σύρο, την Κέα, την Κύθνο και τη Σέριφο.