Επικαιρότητα

Δωροεπιταγές σε τρόφιμα και σχολικά είδη από την ανακύκλωση στους «κόκκινους κάδους»

Κοινωνία 21/09/2020 07:13
Δωροεπιταγές σε τρόφιμα και σχολικά είδη από την ανακύκλωση στους «κόκκινους κάδους»

"Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Σύρου- Ερμούπολης (ΦΟΔΣΑ) ενημερώνει τον κόσμο που συμμετέχει και ανακυκλώνει στη δράση ανταποδοτικής ανακύκλωσης για την 3η αποστολή 8 τόνων μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών,.

Συνολικά από την έναρξη της δράσης ,Δεκέμβριος 2019, έως σήμερα 18 τόνοι ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη ,μέσω της ανακύκλωσης δεν επιβάρυναν το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη μας .

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος, μέσω του Φο.Δ.Σ.Α , έχει τοποθετήσει σε δύο σημεία του νησιού, στην Ερμούπολη (στον δημοτικό χώρο στάθμευσης πλησίον Σκλαβενίτη) και στον Φοίνικα (έμπροσθεν του αγροτικού ιατρείου), κόκκινους κάδους ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΡΟΥΧΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ.

Η ανταπόδοση ανά τόνο προσφέρεται σε δωροεπιταγές από super market με διαχειριστή την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Στη παρούσα χρονική στιγμή μέρος του αντιτίμου θα δοθούν σε δωροεπιταγές για σχολική είδη ,απαραίτητα για την στήριξη των μαθητών.

Θερμές ευχαριστίες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, στον Αντιδήμαρχο Πέτρο Μώττο και στον προϊστάμενο της υπηρεσίας Γιάννη Χρόνη καθώς και στους υπαλλήλους που βοήθησαν στην αποστολή του φορτίου .

“Ευχαριστούμε ολόψυχα του συμπολίτες μας, οι οποίοι στήριξαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και απέδειξαν έμπρακτα τόσο την περιβαλλοντική τους συνείδηση όσο και την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον τους προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες".