Γνώμες

Εγκαταλελειμμένα οχήματα: Αυξάνεστε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε τη Σύρο

Γνώμες 09/09/2020 14:42
Εγκαταλελειμμένα οχήματα: Αυξάνεστε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε τη Σύρο

Σε πολλά σημεία της Σύρου υπάρχουν σταθμευμένα παλιά, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης, ενώ κρατούν κατειλημμένες πολύτιμες για τους κατοίκους θέσεις στάθμευσης.

Το πιο τρανό παράδειγμα είναι το πάρκινγκ του Σκλαβενίτη. Πήγε κάποιος αρμόδιος από τον δήμο να δει τι γίνεται ;

Πριν από περίπου τρεις μήνες ο δήμος Ερμούπολης είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα θα αποσυρθούν. Τι έγινε από τότε ; Αντί να απομακρυνθούν τα υπάρχοντα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα έχουν προστεθεί και άλλα με αποτέλεσμα ορισμένα σημεία να έχουν μεταβληθεί σταδιακά σε άκρως ακαλαίσθητο νεκροταφείο λαμαρίνων !

Ας υπενθυμίσουμε εν συντομία την νόμιμη διαδικασία για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτων :

Πρώτα ενημερώνεται το γραφείο Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων από τα Τμήματα Αποκομιδής ή οδοκαθαρισμού, από τα δημοτικά διαμερίσματα και τους δημότες.

Κατόπιν, υπάλληλοι του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, καταγράφουν το όχημα και τοποθετείται σε αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.

Το όχημα, εφ' όσον δεν φέρει πινακίδες απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών, ενώ όταν φέρει πινακίδες αλλά δεν έχει επικολλημένο το σήμα τελών κυκλοφορίας απομακρύνεται μετά την πάροδο 90 ημερών.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που περισυλλέγονται οδηγούνται προς ανακύκλωση.

Κάποιος θα έλεγε: Στην Ελλάδα είμαστε ! “Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι”.

Και βέβαια χρειάζεται υπομονή. Μέχρι πότε όμως; Και η υπομονή έχει τα όρια της !