Επικαιρότητα

Στην τελική ευθεία το νέο σύγχρονο δημοτικό σχολείο της Βάρης

Εκπαίδευση 08/08/2020 12:16
Στην τελική ευθεία το νέο σύγχρονο δημοτικό σχολείο της Βάρης

Με στόχο να ανοίξει τις πόρτες του με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, το νέο σχολικό σύγχρονο δημοτικό σχολείο της Βάρης μπαίνει στην τελική ευθεία των εργασιών.

Σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο χώρο ο Δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας, ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ, Μηνάς Αλιφραγκής, η η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας, Ειρήνη Δράκου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βάρης, Νίκος Βαρθαλίτης.

Σε δηλώσεις του στο syrostoday.gr, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αλιφραγκής δήλωσε ότι πρόκειται για μία σύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα η οποία πλέον βρίσκεται στο στάδιο των τελικών διαμορφώσεων. "Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου το σχολείο θα είναι έτοιμο να δεχθεί του μαθητές του τον Σεπτέμβριο, ενώ θα μείνουν κάποιες εκκρεμότητες για το παλιό σχολικό συγκρότημα", σημείωσε ο κ. Αλιφραγκής.

Να σημειωθεί ότι η "Επισκευή – Επέκταση Δημοτικού Σχολείου Βάρης Νήσου Σύρου και Ανέγερση Νηπιαγωγείου", προϋπολογισμού 2.623.840 ευρώ, με ανάδοχο του έργου «ΙΜΙΑ Τεχνική Α.Ε.», ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία η οποία ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας, συνεχίστηκε από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Ν. Αιγαίου.

Πρόκειται για μια σύγχρονη σχολική υποδομή η οποία, εκτός των αιθουσών διδασκαλίας και των γραφείων, περιλαμβάνει εργαστήρια, ιατρείο- αναρρωτήριο, χώρους φαγητού, κουζίνα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκηνή παρασκήνια, γραφείο Συλλόγου Γονέων, αποδυτήρια, υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ – βόλεϋ, υπόστεγο γυμναστικής κλπ.