Ανακοινώσεις

Σέριφος: Σε λειτουργία το σύστημα πρόσβασης ΑμεΑ

Κυκλάδες 07/08/2020 12:26
Σέριφος: Σε λειτουργία το σύστημα πρόσβασης ΑμεΑ

Ένα μεγάλο όνειρο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για το Δήμο Σερίφου έγινε πραγματικότητα και από σήμερα είναι σε πλήρη λειτουργία το σύστημα πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα, στην παραλία του Αυλόμωνα έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη της παραλίας, χωρίς αποκλεισμούς και δυσκολίες.

Η παραλία του Αυλόμωνα καθίσταται πλέον ως ολοκληρωμένα προσβάσιμη παραλία με στάθμευση, διάδρομο, αποδυτήρια, τουαλέτα, σκίαση, ντους και φυσικά seatrac.

Η Σέριφος γίνεται το 6ο κυκλαδονήσι που διαθέτει προσβάσιμη παραλία για ΑμεΑ, ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει τόσο το νησί αλλά κυρίως τη ζωή εκείνων των ατόμων που δεν είχαν πριν τη δυνατότητα ή την ευκολία να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα σε μία από τις 72 παραλίες του νησιού.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ρεβίνθης Κωνσταντίνος δήλωσε ότι «Παρέχουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους, ώστε να μπορούν να απολαύσουν τις παραλίες του νησιού» ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Τουρισμού Λιβάνιος Στυλιανός επισήμανε ότι «Δεσμευτήκαμε φέτος ότι θα κάνουμε όλοι μαζί μπάνιο! Καταφέραμε πήραμε τη χρηματοδότηση ύψους 58 χιλ. ευρώ μέσω ΈΣΠΑ, πιέσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να πετύχουμε τα χρονοδιαγράμματα και πλέον έγινε πράξη».

Τέλος, αμφότεροι απεύθυναν ένα δημόσιο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη Ανδρέα, με καταγωγή από τη Σέριφο και στην τεχνική του υπηρεσία, που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του έργου όπως επίσης και στην Κατερίνα Ρώτα, όπου ήταν η ψυχή του project, απ’ την πρώτη στιγμή.