Επικαιρότητα

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Σύρο

Πολιτική 01/07/2020 21:20
Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Σύρο

Μία πολύ σημαντική και ουσιαστική συνάντηση είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Διδασκάλου, της Προϊσταμένης της Γεν. Δ/νσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων κας Ανδρουλιδάκης και των Υπηρεσιακών Στελεχών κ. Τσάβαλου και κας Αλεξάνδρου.

Ο κύριος Λεονταρίτης έθεσε όλο το φάσμα των προβλημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου, ζητώντας συγχρόνως την άμεση παρέμβαση της Υπουργού προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Από τη πλευρά της η κα Μενδώνη δεσμεύτηκε για άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου και συναποφασίστηκε η διεξαγωγή μίας ολοκληρωμένης παρουσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ερμούπολη εντός Ιουλίου. Του κλιμακίου θα ηγείται η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη και θα συμμετέχουν ο Γεν. Γραμματέας και τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου. Στη συνάντηση θα προσκληθούν να συμμετέχουν ο Πρόεδρος και στελέχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η επίσκεψη του κλιμακίου θα είναι διήμερη.

Τη πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα παρουσία όλων των εμπλεκόμενων στελεχών του Υπουργείου, του Δήμου και των αρμόδιων τοπικών φορέων και τη δεύτερη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας της Υπουργού με την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή.

Ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε τα εξής «Ευχαριστώ την Υπουργό κα Μενδώνη για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα να επισκεφθεί τη Σύρο, αλλά κυρίως την ευχαριστώ για την πρόθεση της να διευκρινιστούν τα υπάρχοντα προβλήματα και να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στη Σύρο και στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων».