Επικαιρότητα

«Απαξιώνεται ο ρόλος των μελών της Τουριστικής Επιτροπής»

Πολιτική 01/07/2020 19:34
«Απαξιώνεται ο ρόλος των μελών της Τουριστικής Επιτροπής»

Έντονο προβληματισμό για τον τρόπο λειτουργίας της Τουριστικής Επιτροπής, εκφράζει μέσω του syrostoday.gr ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής, Δημήτρης Κοσμάς.

Οι προβληματισμοί εκφράζονται στο πλαίσιο ειδικά της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής με θέμα την ολοκλήρωση της συνεργασίας του Δήμου με τον Νότη Μαρτάκη και την MTC Group.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες του Δημήτρη Κοσμά για την λειτουργία της σημαντικής Επιτροπής του Δήμου δεν είναι οι μόνες, καθώς και άλλα μέλη της εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους σχετικά με τη συμμετοχή τους σε αυτήν, ενώ ως επιστέγασμα όλων αυτών υπήρξε η παραίτηση και του Συλλόγου «Τερψιχόρη».

«Συμμετείχα στην τελευταία συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής, ως αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας. Ο ρόλος της Τουριστικής Επιτροπής είναι πολύ σημαντικός και έχει να κάνει με την προσπάθεια των τελευταίων ετών να αλλάξει όλο το γίγνεσθαι του τουριστικού προϊόντος της Σύρου. Ο ρόλος της θα πρέπει να πούμε ότι είναι γνωμοδοτικός καθώς εμείς παίρνουμε μία απόφαση η οποία επικυρώνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην τελευταία συνεδρίαση δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο, καθώς απαξιώθηκαν εντελώς τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής, καθώς μας ανακοινώθηκε μία προειλημμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη διακοπή της συνεργασίας με τον Νότη Μαρτάκη, χωρίς να μας ενημερώσουν για ποιο λόγο καταλήξαμε σε αυτό το «διαζύγιο». Σε επανειλημμένες ερωτήσεις μου προς τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής να μου αναφέρει τους λόγους για τους οποίους διακόπηκε αυτή η συνεργασία, δεν πήρα καμία απάντηση.

Εκτός αυτού, μας ανακοίνωσε ότι με απόφαση Δημάρχου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Δήμος έκανε μία συμφωνία με την «Marketing Greece».

Θεώρησα φυσιολογικό ότι θα υπήρξε μία ανάλυση για τη νέα αυτή συνεργασία με την «Marketing Greece», ποια είναι αυτή η εταιρία και που στοχεύει. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς το σώμα, με τον Πρόεδρο να μου παραδίδει μία φωτοτυπία με στοιχεία της εν λόγω εταιρίας, αλλά όπως καταλαβαίνεται εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατο να διαβάσω και να ενημερωθώ για κάτι παραπάνω.

Δυστυχώς με αυτά τα δεδομένα απαξιώνεται ο ρόλος της Τουριστικής Επιτροπής, ο οποίος όπως προανέφερε είναι πολύ σημαντικός για όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια επί Δημαρχίας του κ.. Μαραγκού.

Φαίνεται ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή από ότι αποδεικνύεται δεν ενδιαφέρεται για την άποψη των μελών της Επιτροπής, παρά μόνο να γνωστοποιεί τις αποφάσεις της.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα και την αποχώρηση του Συλλόγου «Τερψιχόρη», που είναι ένα μεγάλο πλήγμα καθώς είναι ένας φορέας των επαγγελματιών που έχουν άποψη και γνώσεις για τον τουρισμό.

Αυτή τη στιγμή δεν λαμβάνεται η άποψη των επαγγελματιών και είναι ένα μεγάλο θέμα και προκαλεί προβληματισμό.

Δεν ξέρω πως μπορεί να συνεχίσει να συνεδριάζει η Επιτροπή Τουρισμού και πρέπει να πω ότι την ίδια άποψη με τη δική μου σχετικά με την απαξίωση των μελών, είχαν και άλλα μέλη της.

Στην ερώτηση πως θα λειτουργήσει η παράταξη του κ. Μαραγκού που συμμετέχει ως μέλος στην Τουριστική Επιτροπή, ο κ. Κοσμάς σημείωσε ότι «προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να απέχουμε από τα τεκταινόμενα του νησιού, πρέπει να έχουμε άποψη για ότι συμβαίνει και μία ενδεχόμενη αποχώρηση της παράταξής μας δεν θα την ήθελα από τη στιγμή που πρέπει να υπάρχει και μία άλλη φωνή. Θεωρώ ότι όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση ήταν διασπαστικά και δεν λήφθηκε η άποψή μας. Πρέπει να πω ότι εγώ προσωπικά μέχρι και σήμερα δεν ξέρω τους λόγους της αποχώρησης του κ. Μαρτάκη από τη συνεργασία που είχε με το Δήμο».