Γνώμες

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αρνούνται στη ζωή τους το Θεό;

Γνώμες 25/06/2020 13:16
Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αρνούνται στη ζωή τους το Θεό;

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν Θεό στη ζωή τους και προφασίζονται διάφορους λόγους για να μην μπουν σε πιο βαθιά νερά και ταρακουνηθούν. Δεν θέλουν να ταρακουνηθούν, διότι θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να αλλάξουν ζωή και αυτό είναι επίφοβο γι' αυτούς (διότι ζουν μακριά από τις εντολές του Χριστού). ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να δοκιμάσουν, μήπως τους αρέσει!!!

Κάποιοι άλλοι αρνούνται Θεό γιατί λέει δεν είναι λογικό. Μα είναι πολύ λογικό ο κόσμος να έχει Δημιουργό και τα πάντα να κινούνται σε τόσο τέλεια αρμονία και σχέδιο. Αν δεν υπήρχε Δημιουργός, θα σκεφτόταν η φύση από μόνη της πώς θα εξελιχθεί; Ποιος της έδωσε κατεύθυνση και τελειότητα σε κάθε επόμενο βήμα της; Γιατί συνεργάζονται ασταμάτητα μεταξύ τους δισεκατομμύρια παράγοντες για να υπάρξει ζωή και αυτή να είναι και τέλεια;

Άλλη κατηγορία δεν δέχεται Θεό γιατί λένε υπάρχει πολύ κακό στον κόσμο. Ναι υπάρχει κακό, αλλά για το κακό συνήθως φταίνε οι άνθρωποι που επιτρέπουν το κακό να κυριαρχεί και το κακό βέβαια έχει άσχημες συνέπειες. Ο Θεός δεν ενεργεί μαγικά στον κόσμο, αν και πραγματοποιεί συνεχώς θαύματα στους ανθρώπους, διότι αν όλα έφτιαχναν με ένα θείο «κλικ» τότε η γη θα ήταν παράδεισος και δεν θα υπήρχε και η θέληση και η προσπάθεια για αλλαγή, για αγώνα, για προσευχή, για διόρθωση των κακών καταστάσεων.

Πάντως, τα τρία κυρίως κακά που απομακρύνουν από το Θεό είναι Η ΑΓΝΟΙΑ, Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ που έχουν ορισμένοι για το Θεό και την Εκκλησία. Πολλοί είναι αμόρφωτοι αγιογραφικά και πλάθουν με τη φαντασία τους διάφορες απόψεις περί Θεού χωρίς να έχουν διαβάσει τίποτα. Κάποιοι είναι πολύ εγωιστές και δεν δέχονται κουβέντα σε αυτά που προτείνει η Εκκλησία, διότι σου λένε «ποιος είναι αυτός που θα μου πει εμένα; Εγώ τα ξέρω όλα». Και υπάρχει και προκατάληψη, διαμορφωμένες αρνητικές απόψεις από πριν, τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος κ.α., που δεν αφήνουν ορισμένους να πλησιάσουν.

Ο Θεός, ευτυχώς, προσφέρει συνεχώς σημαντικές ενδείξεις της παρουσίας Του με: την ομορφιά και μοναδικότητα κατασκευής του κόσμου και του ανθρώπου, την Αγία Γραφή, τις προφητείες για τον Χριστό (330) στην Π.Δ. που επαληθεύτηκαν όλες, τη μεταστροφή του αποστόλου Παύλου από σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού που ήταν (και το μαρτύριο του χάριν του Χριστού), τη δολοφονία των Αποστόλων Του οι οποίοι υπέστησαν φοβερές διώξεις και έδωσαν τη ζωή τους γι' Αυτόν, ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ ΔΕΙΛΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ, επειδή τον είδαν Αναστημένο, τα θαύματα που συμβαίνουν ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο, τη διδασκαλία των αγίων όλων των εποχών και των εκκλησιαστικών Πατέρων, τα άφθαρτα λείψανα πολλών αγίων και τόσα άλλα, που κυριολεκτικά ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ να επιστρέψουν ή να γνωρίσουν το μεγαλείο του, να ενταχθούν στην Εκκλησία του και να σωθούν.

Εικόνα από: www.diakonima.gr/2011/06/06