Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η επισκευή του κτιρίου

Κοινωνία 21/08/2014 18:06
Ξεκίνησε η επισκευή του κτιρίου

Έργα αποκατάστασης και ανακαίνισης του συνόλου των κτηριακών εγκαταστάσεων, πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού Σύρου.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν για τους επόμενους δύο μήνες και το έργο αγγίζει τον προϋπολογισμό των 372.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο έχει αναλάβει εξ΄ολοκλήρου η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

Να σημειωθεί ότι στις 17 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια τελετής, είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση, μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Κατά τη διάρκεια της υποραφής της σημαντικής αυτής προσφοράς, ο υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης είχε τονίσει ότι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, οφείλουν και πρέπει να αναβαθμιστούν σε ένα επίπεδο αντάξιο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφέρθηκε στη σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης και ευχαρίστησε την ΕΕΕ και τον κ. Βενιάμη για τη δωρεά αυτή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος την ΕΕΕ επεσήμανε ότι είναι καθήκον της Ένωσης να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ναυτικής εκπαίδευσης και να προσφέρει στα νέα παιδιά, που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καλύτερες συνθήκες σπουδών.

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου ιδρύθηξε το 1961 και είναι σχολή αποκλειστικά Πλοιάρχων και οι σπουδαστές μπορούν να μείνουν στην εστία της.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αυξητική τάση όλων και περισσότερων νέων, αλλά και νεαρών σπουδαστών, οι οποίοι και λόγω της οικονομικής κρίσης, επιλέγουν να δραστηροποιηθούν με το επάγγελμα των Πλοιάρχων.