Επικαιρότητα

Αλλαγή "σκυτάλης"

Πολιτική 21/08/2014 11:56
Αλλαγή "σκυτάλης"

Η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, σηματοδοτεί και τους τίτλους τέλους της νυν περιφερειακής αρχής και το ξεκίνημα της νέας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

Συγκεκριμένα, την επόμενη Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 11 το πρωί στη Σύρο, θα διεξαχθεί η τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, υπό τον Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει και αναλυτικό απολογισμό των 3,5χρόνων της περιφερειακής αρχής.

Την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα στις 7 το απόγευμα στο θέατρο «Απόλλων» θα γίνει η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι η νέα περιφερειακή αρχή, υπό τον Γιώργο Χατζημάρκο, θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Ορκωμοσία και στο Δήμο Σύρου

Αλλαγή σκυτάλης όμως θα έχουμε και στο Δήμο Σύρου, όπου την ερχόμενη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, μία ώρα νωρίτερα από την ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου, θα διεξαχθεί στο Δημαρχειακό Μέγαρο και η ορκωμοσια της νέας δημοτικής αρχής, καθώς και του δημοτικού συμβουλίου.

Ο επί 24 χρόνια Δήμαρχος, Γιάννης Δεκαβάλλας, θα παραδώσει τη «σκυτάλη» στον νέο Δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό. Πρόκειται για μία μεγάλη αυτοδιοικητική αλλαγή για το νησί, η οποία έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα.