Ανακοινώσεις

Ο Μάρκος Ξανθάκης στο καφενείο του παραδείσου…

Κοινωνία 23/07/2014 11:04

 Ο Μάρκος Ξανθάκης  μας αποχαιρέτησε χθες  κι’ έφυγε.  Σήμερα έπιασε δουλειά στο καλλίτερο καφενείο τ’ Ουρανού.

Ένας γλυκός, ένας  ωραίος  Απανωσυριανός , ένας χρήσιμος Συριανός πολίτης.

Στο Καφενείο του, στην Πιάτσα της Άνω Σύρου, γενιές Απανωσυριανών και Συριανών απολάμβαναν το ανεπανάληπτο γαλακτομπούρεκό του, το άφθαστο χειροποίητο παγωτό του, το μυρωδάτο του ρυζόγαλο, το αυθεντικό γιαούρτι του, τον καϊμακλή βαρύ γλυκό του.

Το μυστικό στις συνταγές του ήταν το μεράκι του να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους, το ταλέντο του να κάνει το μικρό και  ταπεινό μεγαλειώδες, την καθημερινότητα απόλαυση,  το εφήμερο  παντοτινό, το επουσιώδες πολύτιμο….

Χθες έφυγε προς την  Ουράνια Απάνω Χώρα  ο Μάρκος Ξανθάκης, ο δικός μας άνθρωπος.  Ένας ευγενής του μόχθου και της βιοπάλης, ένας πράος χαμογελαστός πολίτης με καθαρά μάτια, με καθαρά χέρια, με καθαρή ψυχή ……

Η Πιάτσα της Άνω Σύρου  θα αισθάνεται λύπη και μοναξιά για πολύ καιρό. Θα της λείπει η ζεστή καλημέρα του υπεύθυνου επαγγελματία, του ιδιότυπου ξεναγού της, του πιστού φύλακά της.

Ο Μάρκος Ξανθάκης αναχώρησε προχθές και στο σύλλογο μας δεν έχει καμιά απουσία, δεν οφείλει καμιά συνδρομή και σε κανένα  καμιά υποχρέωση.

Άφησε πίσω του πολλά παιδιά:  Την καλοσύνη, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την ευγένεια, τη δικαιοσύνη, τη γενναιοδωρία, τη συμπόνια, την πίστη του σε αξίες και σε παραδόσεις...

Ο Μάρκος της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας και της ευθύνης, ο γλυκός συνταξιδιώτης της ζωής μας, πήρε μαζί του της συνταγές του παγωτού, του γαλακτομπούρεκου, του ρυζόγαλου και του γιαουρτιού και έφυγε διακριτικά και αθόρυβα χωρίς να ταλαιπωρήσει κανέναν.

Ήδη από σήμερα όλοι εκεί επάνω στον Ουρανό  μιλάνε για το Μάρκο Ξανθάκη και στο καφενείο του γίνεται χαμός….