Γνώμες

Καταργούν την αργία της Κυριακής, πολεμούν τις παραδόσεις μας

Γνώμες 20/07/2014 15:48
Καταργούν την αργία της Κυριακής, πολεμούν τις παραδόσεις μας

Έφτασε επιτέλους και η  πολυπόθητη-«ως μάννα εξ’ ουρανού»-  υπουργική απόφαση που επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σαν να μην επαρκούσαν οι «7 μόνο  παραγωγικές Κυριακές του έτους» για να καλύψουν τις διευρυμένες καταναλωτικές ανάγκες των Ελλήνων δεδομένης της οικονομικής ευμάρειας της χώρας! Η απόφαση έφτασε αποκαλύπτοντας και καταδεικνύοντας με τον πιο οδυνηρό τρόπο το βάθος της πνευματικής κρίσης, την οποία διέρχεται η εποχή μας.

Η Ελλάδα χάνεται! Η Ορθοδοξία βάλλεται, εδώ, στο λίκνο της! Το δίδυμο «Ελλάδα και Ορθοδοξία» προωθείται στο χρονοντούλαπο  της ιστορίας! Οι κυβερνητικοί παράγοντες προέβησαν στη νομοθετική ρύθμιση του μέτρου μόνο και μόνο, για να ικανοποιηθούν οι Κατοχικές Δυνάμεις, που τώρα μας καταδυναστεύουν. Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς στην αθεΐα ή στην θρησκευτική ομογενοποίηση καθώς οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι, τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια την αργία της θρησκείας τους, οι μεν πρώτοι, το Σάββατο, οι δε δεύτεροι, την Παρασκευή.

Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής ανατρέπει εκ θεμελίων την ισορροπία στην εκκλησιαστική, την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή των Ελλήνων πολιτών. Γι’ αυτό και σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος αντιτάσσεται και αντιστέκεται σθεναρά στα κελεύσματα και στις απαιτήσεις των κατοχικών δυνάμεων-εγχώριων και ξένων-που επιδιώκουν να υποβαθμίσουν τον   Έλληνα και να τον μετατάξουν από ελεύθερο σε σκλάβο!

Σε ότι αφορά την οικονομική διάσταση της κατάργησης τη αργίας της Κυριακής είναι βέβαιο ότι μονάχα τα πολυκαταστήματα θα ωφεληθούνε καθώς θα έχουνε αμελητέα αύξηση των λειτουργικών τους εξόδων και βραχυπρόθεσμα θα έχουν καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στις εναπομείνασες εμπορικές επιχειρήσεις, που δίνουν άνισο και τιτάνιο αγώνα απλά και μόνο για να επιβιώσουν! Εξάλλου, το ίδιο ισχύει και για τα χιλιάδες παράνομα καταστήματα που λειτουργούν κάθε μέρα, όλη τη μέρα, καταπατούν πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους, δεν τηρούν κανένα υγειονομικό κανόνα, διακινούν πλήθος λαθραίων-ελαττωματικών προϊόντων, δεν αποδίδουν αποδεδειγμένα Φ.Π.Α. και αποτελούν μεγάλη πληγή και αθέμιτο ανταγωνισμό για τους υγιείς Έλληνες εμπόρους-βιοτέχνες.

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με σκοπό να πληγεί ανεπανόρθωτα ο θεσμός της οικογένειας και της ορθοδοξίας, των συνεκτικών δεσμών της ελληνικής κοινωνίας και να οδηγηθεί σε πλήρη κατάλυση των ηθικών και πνευματικών αξιών της και επακόλουθα στον αφανισμό της. Ο Έλληνας, όμως, είναι γεννημένος μαχητής και γι’ αυτό θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε επιδίωξη εξανδραποδισμού του! Και σίγουρα θα είναι και ο νικητής, όπως έχει άλλωστε αποδείξει η πολλών χιλιετηρίδων Ιστορία του, με συμμάχους και λάβαρα την Ορθόδοξη Πίστη του και τα Ιδανικά του.