Επικαιρότητα

Καλό ταξίδι Δημήτρη και Βαγγέλη

Κοινωνία 30/03/2020 19:00
Καλό ταξίδι Δημήτρη και Βαγγέλη

Δύσκολη ημέρα σήμερα για το νησί, καθώς θρηνεί για την απώλεια δύο επιχειρηματιών.

Ο λόγος για τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή αφήνοντας πίσω τους ένα μεγάλο κενό.

Ο Βαγγέλης μετά από ένα δύσκολο ταξίδι δύο χρόνων, έφυγε σήμερα το πρωί για το μεγάλο ταξίδι, αφού νικήθηκε από την επάρατο νόσο.

Η ανακοίνωση από το συγγενικό του περιβάλλον

"Από σήμερα ο Ταρσανάς της Σύρου δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Βαγγέλη Τζώρτζη, ο οποίος μετά από ένα δύσκολο ταξίδι δύο χρόνων σχεδόν, σήμερα το πρωί έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Πάλεψε τον καρκίνο παλικαρίσια, με αξιοπρέπεια και χιούμορ. Αδιαμαρτύρητα, χωρίς φόβο. Ακόμη και μεταξύ χειρουργείων, χημειοθεραπειών και αβάσταχτων πόνων δεν σταμάτησε να έρχεται στον Ταρσανά, μέχρι και πριν λίγες ημέρες. «Ο Ταρσανάς είναι το καλύτερο φάρμακο. Όταν έρχομαι εδώ, σταματά ο πόνος» έλεγε. Οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες, οι πόνοι φρικτοί, ωστόσο η καρδιά του επέμενε. Ήταν γερό σκαρί ο Βαγγέλης.

Άνθρωπος της θάλασσας, αρνήθηκε την ταφή και επέμεινε στην αποτέφρωση. «Όπως έλεγε και η Μπέλλου, θέλω σαν πεθάνω να με ρίξετε στο γιαλό να με φάνε τα μαύρα ψάρια και τ’ αλμυρό νερό».
(https://www.youtube.com/watchv=JMUqv8QwzxI)

Σεβόμενοι φυσικά την επιθυμία του, τον αποχαιρετούμε όπως ήθελε: στον ταρσανά με τσίπουρο. Χωρίς στεφάνια, χωρίς δάκρυα. Ωστόσο, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης με την πανδημία, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Αντί στεφάνων, η οικογένειά του επιθυμεί η κατάθεση να γίνει στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Σύρου (Τρ. Πειραιώς: 6673133499641 IBAN: GR4501716730006673133499641) ή στη Στέγη Ανηλίκων & Εφήβων Σύρου (IBAN: GR7301104690000046929641473/ SWIFT BIC: ETHNGRAA)".

Η απώλεια του Δημήτρη

Ο Δημήτρης έφυγε εντελώς ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς, στην περιοχή της Δόξας, προερχόμενος από σωματική άσκηση.

Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σύρου, όμως οι προσπάθειες για την ανάνηψή του δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς ο 51χρονος ήταν ήδη νεκρός.

Το syrostoday.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των οικογενειών.