Ανακοινώσεις

Τηλεοπτική και διαδικτυακή μετάδοση της θείας λειτουργίας της Καθολικής Επισκοπής

Θρησκεία 28/03/2020 13:48

"Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα των τοπικών εκκλησιών μας

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Στην προσπάθειά μας, να βοηθήσουμε τους πιστούς της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας, να παραμείνουν στο σπίτι τους, ακόμη και την Κυριακή, και από εκεί να αγιάζουν την ημέρα του Κυρίου, προσευχόμενοι ατομικά αλλά και χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, σας ενημερώνουμε ότι:

Και αυτή την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, θα μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία από Ενοριακό Ναό της Σύρου στις 10 το πρωί καθώς και το απόγευμα στις 6, από το Τηλεοπτικό κανάλι SYROS TV 1.

Επίσης θα μπορείτε πλέον να παρακολουθείτε τη Θεία Λειτουργία και διαδικτυακά είτε στην ιστοσελίδα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου www.episkopisyrou.gr, είτε μέσω της ιστοσελίδας του τηλεοπτικού καναλιού www.syrostv1.gr όπου μεταδίδεται το πρόγραμμά του μέσω διαδικτύου.

Επιθυμούμε επίσης να προσφέρουμε στους πιστούς, κάποιες προτροπές ώστε να ζήσουν πνευματικά την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία από το σπίτι:

1. Διάλεξε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού για να ζήσεις αυτή την ιδιαίτερη στιγμή.

2. Βάλε στο αθόρυβο το κινητό και άλλες συσκευές.

3. Να συμμετάσχεις και με το σώμα σου στην προσευχή: να κάθεσαι, να σηκώνεσαι να γονατίζεις ανάλογα με τις στιγμές, ώστε με σεβασμό να τεθείς στην παρουσία του Κυρίου.

4. Ζήσε την Θεία Ευχαριστία με σιωπή και με ευλάβεια, συμμετέχοντας ενεργά απαντώντας στα μέρη της Θείας Λειτουργίας.

5. Προσευχήσου για τους ασθενείς, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και για το τέλος της πανδημίας.

Με την αγάπη του Χριστού

Ο επίσκοπός σας

+ Πέτρος"