Επικαιρότητα

Ήττα του Φοίνικα ONEX από τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ

Αθλητισμός 22/02/2020 19:48
Ήττα του Φοίνικα ONEX από τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ


Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 σετ του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ για τη 14η αγωνιστική της Volley League.

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα, έχασε το πρώτο σετ αλλά είχε σε μεγάλη μέρα τον Φαν Ντεν Ντρις που καθάρισε σε πολλά σημεία. Ο Βέλγος διαγώνιος είχε συμπαραστάτες τον Αμπράο αλλά και τον Μπιέλιτσα που πήρε κρίσιμους πόντους από το μπλοκ. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι στα ημιτελικά του κυπέλλου στο final four της Σύρου. 

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 33 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται κόντρα στην Κηφισιά. Ο Φοίνικας από την άλλη έμεινε στους 26 βαθμούς. 

Ο Φοίνικας έχοντας Στερν και Λινάρδο σε καλή μέρα πήρε τα ηνία του πρώτου σετ με το ξεκίνημα. Οι Συριανοί προηγήθηκαν με 10-15 με μπλοκ άουτ του Σλοβένου ακραίου με τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 13-15 με τον Ντεν Ντρις. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και πάλι με τρεις πόντους μετά από μία κακή επίθεση του Αμπράο ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε στο σετ μέχρι το 16-18 και το λάθος του Στερν. Από εκεί το σημείο η ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς έχτισε σερί και πήρε το πρώτο σετ με 19-25.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο σετ. Με εξωπραγματικό Ντεν Ντρις η ομάδα της Θεσσαλονίκη προηγήθηκε με 8-4 με άσο του Βέλγου διαγώνιο ενώ έφτασε στο double score για το 16-8 και πάλι με τον έμπειρο παίκτη. Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα εκμεταλλεύθηκε την υπεροχή της και πήρε το δεύτερο σετ μετά από λάθος του Μπουτσούγιεβιτς. 

Ο Φοίνικας Σύρου προηγήθηκε με 0-4 με άσο του Γκονσάλεζ στο τρίτο σετ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ακόμη και στο 4-10 με τον ΠΑΟΚ να δείχνει σημάδια αντίδρασης σε εκείνο το σημείο. Με Ντεν Ντρις, Αμπράο και Γάτση ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 11-11 με τον Μάρσαλ. 

Οι Συριανοί διατηρούσαν όμως προβάδισμα δύο πόντων μέχρι το 15-17. Ο ΠΑΟΚ με τον Ντεν Ντις ισοφάρισε σε 20-20 με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν διαφορά δύο πόντων με τον Τερζή και τον Αμπράο. Τελικά η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα πήρε το τρίτο σετ με 25-23 μετά από επίθεση του Βέλγου διαγώνιου.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο τέταρτο σετ και προηγήθηκε με 11-7 με τον Μπιέλιτσα. Οι Συριανοί δεν κατέθεσαν τα όπλα και μείωσαν σε 13-12 με το παιχνίδι να διακόπτεται σε εκείνο το σημείο. Το πανό με τη σημαία της Κολομβίας έκανε την εμφάνισή του και το ματς διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά. Μετά τη διακοπή ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι προηγήθηκε με 19-13 και πήρε τελικά το σετ και τη νίκη με 3-1. 

Τα σετ 3-1 (19-25, 25-18, 25-23, 25-18)