Επικαιρότητα

Εύκολο τρίποντο για τον Φοίνικα

Αθλητισμός 14/12/2019 19:26
Εύκολο τρίποντο για τον Φοίνικα


Σημαντική νίκη σημείωσε ο Φοίνικας που επικράτησε με 3-0 της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την έβδομη αγωνιστική της Volley League.

Η ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς σημείωσε την πέμπτη νίκη της σε επτά αγώνες και εδραιώνει τη θέση της στην πρώτη τετράδα. Ο Φοίνικας έφτασε τους 14 βαθμούς στο πρωτάθλημα και περιμένει την Κυριακή των ντέρμπι (Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, Ηρακλής - ΠΑΟΚ) για να δει την απόσταση που θα τον χωρίζει από τις ομάδες κορυφής. 

Η Ελπίδα από την άλλα για ακόμη μία αγωνιστική δεν κατάφερε να γευθεί τη χαρά της νίκης. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση πήρε έναν βαθμό στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό και από τότε δεν έχει καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο. 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να βρει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια της για να ελπίζει σε κάτι περισσότερο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ζένια Γκόρτσανιουκ αποχώρησε από την Ελπίδα, την οποία και ευχαρίστησε. 

Στα του ματς ο Φοίνικας ήταν κατά πολύ καλύτερος στην επίθεση, γεγονός που τον οδήγησε στη νίκη. Για την ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς 15 πόντους σημείωσε ο Μήλης, από 11 οι Τσβετίτιανιν και Στοΐλοβιτς και 10 ο Κωστόπουλος.

Για τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκαν καθόλου ο Ζίγκα που αποτελεί από τους κορυφαίους παίκτες της σεζόν. Οι Συριανοί περιμένουν και τον Πέπε Γκονζάλεζ που θα δώσει σημαντική βοήθεια στη θέση του διαγώνιου. 

Για την Ελπίδα 12 πόντους σημείωσε ο Χαριδήμου που ήταν και ο πρώτος της σκόρερ. Οι φιλοξενούμενοι στερήθηκαν για ένα ακόμη ματς τον βασικό τους πασαδόρο Τόμας Ντίλεο.

Tα σετ 3-0 (25-21, 25-18, 25-21)