Εκδηλώσεις/Events

Χρωματίζοντας τη Γυάρο

Κοινωνία 26/5/2017 - 31/5/2017

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Χρωματίζοντας τη Γυάρο», την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στις 19:00 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο 2ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και έργα των μαθητών από 17? Δημοτικά Σχολεία του νησιού μας.

Οι παραπάνω δημιουργικές - εκπαιδευτικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 2ου Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης σε συνδιοργάνωση με την Περιβαλλοντική Οργάνωση Mom που δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας και σε συνεργασία με την ?Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE: Ολοκληρωμένη προστασία για τη Μεσογειακή φώκια στις Βόρειες Κυκλάδες».

Στόχος του Εικαστικού Εργαστηρίου είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και να εξωτερικεύσουν τις δυνατότητες τους μέσω της εικαστικής τέχνης.

Εκπαιδεύοντας και ευαισθητοποιώντας τη νέα γενιά, δημιουργούμε γέφυρες κατανόησης της αξίας του περιβάλλοντος, σεβασμού της ζωής αλλά και του ανθρώπου.

 

Διάρκεια Έκθεσης: Από 26 έως 31 Μαΐου 2017 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 10.00-14.00 & 18.00-22.00

(Εκτός Κυριακή & Δευτέρα)