Εκδηλώσεις/Events

Εντατικό σεμινάριο τεχνικής SKINNER RELEASING

Κοινωνία 20/3/2017 - 26/3/2017

Ώρες:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 09:00-11:00 και 13:00-15:00 
Τρίτη, Πέμπτη 09:00-11:00 / Σάββατο 14:30-16:30 / Κυριακή 10:00- 13:00
Κόστος: 105 ευρώ (εξοφλητέο πριν τη μέρα έναρξης του σεμιναρίου)

H τεχνική Skinner Releasing είναι μία μεταμορφωτική τεχνική χορού που δημιουργήθηκε από την Joan Skinner στην δεκαετία του 60' στις Η.Π.Α.
Καθοδηγούμενες ποιητικές εικόνες συνυφασμένες με μουσική και ήχο προκαλούν αυθόρμητη αυτοσχεδιαστική κίνηση.
Στην τεχνική αυτή χρησιμοποιούμε τα χέρια μας σε μελέτες διά της αφής και αυτό μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε εντάσεις καθώς και τυχόν κρατήματα που έχουμε στο σώμα. Έτσι ανακαλύπτουμε την ελευθερία, τη δύναμη, την ενεργητικότητα και τη μυοσκελετική ευθυγράμμιση, ακολουθώντας τη φυσική μας τάση.
Η προσέγγιση αυτή αφυπνίζει μεταμορφωτικές εμπειρίες συνείδησης αλλά και τη φαντασία. Όλα αυτά καλλιεργούνται στο κάθε μάθημα σε ατμόσφαιρα ήπια και υποστηρικτική.
Η τεχνική Skinner Releasing αποτελεί μια πρωτοπόρα προσέγγιση στον χορό, την κίνηση και τη δημιουργική διαδικασία, που εξελίχθηκε μέσα από τη βασική αρχή που υποστηρίζει πως όταν αφήνουμε να φύγει η σωματική ένταση, μπορούμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη ελευθερία, δύναμη και αμεσότητα.
 
Αφού εργάστηκε ως χορεύτρια με τους Merce Cunningham και Martha Graham, η Joan Skinner μελέτησε τις δομές της φυσικής ευθυγράμμισης και της έμφυτης χάρης ώστε να υποστηρίξει έναν τρόπο κίνησης με περισσότερη άνεση, ροή, καθαρότητα, οικονομία και αποδοτικότητα. Προάγοντας το προσωπικό βάθος, την αλήθεια και την έκφραση μέσα από την κίνηση, και αποκαλύπτοντας συγχρόνως πτυχές του εαυτού, η τεχνική αυτή βοηθά τον χορευτή να κινηθεί με το σώμα και τον νου του σαν ολότητα, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει την ικανότητα ισορροπίας σε πολλαπλές κατευθύνσεις, καθώς και την ικανότητα δύναμης και καθαρής διάρθρωσης.
Τα μαθήματα θα παρατηρούν οι εκπαιδευόμενοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων SRT του 2017 για το επίπεδο introductory. 
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για δηλώσεις συμμετοχής (με αναφορά σε προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση ή τον χορό) και πληροφορίες:
Επικοινωνήστε με την Silke Arnold στο email: srt.teacher.training.2016@gmail.com 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.