Εκδηλώσεις/Events

Χρωματικές διαθέσεις

Πολιτισμός 17/1/2017 - 31/1/2017

"Χρωματικές διαθέσεις" 
Νίκος Ψαρρός

17 έως 31 Ιανουαρίου 2017
Ερμούπολη Σύρος
Αίθουσα Γ. & Ε. Βάτη
Καθημερινά: 17:00 - 21:00
Σαββατοκύριακα: 11:00 - 13:00 & 17:00 - 21:00

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1953.

Το 1976 μαγεύτηκα και μετοίκησα στη  Σύμη. Μια νύφη προικισμένη γενναιόδωρα από  Απόλλωνα και Ποσειδώνα. Όπου (η) πέτρα, θάλασσα και φώς, Άνθρωπος και Θεός εργάστηκαν και δημιούργησαν ένα θαύμα. Η  ποίηση του βράχου και της αρχιτεκτονικής. Αυτό το θαύμα είναι η «Ιθάκη» μου.

Έχοντας  μια ιδιαίτερη σχέση και  διαδρομή στο  χώρο της ζωγραφικής, παραμένω συνειδητά υπηρέτης της  ανεπεξέργαστης  έκφρασης.

Δουλεύω,δηλαδή, με το συναίσθημα πριν περάσει από τα φίλτρα, και τα κόσκινα της διανόησης.

Τον τελευταίο καιρό, ακούγοντας μουσική, χύνω τα χρώματα στον καμβά και τα δουλεύω χωρίς να έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό. Απαλλαγμένος από το βάρος του πρέπει, είμαι ελεύθερος να απλωθώ στο χώρο του κάδρου  και να δημιουργήσω της χρωματικές διαθέσεις.

Δεν θέλω να πω κάτι  συγκεκριμένο με την  δουλειά  μου. Σκοπός μου είναι  να διεγείρω τις αισθήσεις, έτσι  ώστε να δημιουργηθούν διαθέσεις.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η διαφορετικότητα της  ματιάς, δηλαδή η φανταστική εικόνα που δημιουργείται  μπροστά στον κάθε θεατή και η αντίδραση που προκαλεί.

Η κίνηση είναι ένα σημαντικό στοιχείο.  Δίνει ενέργεια και ένταση που ξεπερνά την στατικότατα στον χώρο του κάδρου.

Κάθε έργο είναι ένα ταξίδι. Θέλω  σε αυτό  ο θεατής να επιλέξει τον προορισμό του, ανάλογα  με την διάθεση που του δημιουργεί η εικόνα. Αυτό το ταξίδι δεν είναι ποτέ ίδιο, οι αλλαγές στην διάθεση αλλάζουν και  τον προορισμό.