Εκδηλώσεις/Events

Boheme Festival vol. 01

Κοινωνία 27/5/2016 - 29/5/2016

Όποιος έχει επισκεφθεί τη Σύρο είναι πολύ πιθανό να έχει κάτσει στο Boheme del Mar για καφέ ή μπύρα , ή τουλάχιστον να έχει σταματήσει απ’ έξω για λίγο προκειμένου να παρατηρήσει το χώρο. Ο Σωτήρης και ο Φώντας άνοιξαν το Μποέμ τον Απρίλιο του 2001, τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί και το ΤΜΣΠΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ένα καφέ-μπαρ στην παραλία της Ερμούπολης, το οποίο όπως υπονοεί το όνομά του αντιλαμβάνεται τη ζωή και τη διασκέδαση σαν αδιάκοπη πορεία προς μια “λελογισμένη απορρύθμιση όλων των αισθήσεων”. Φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια πετυχημένης διαδρομής και κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή οφείλεται στον στίχο των βαρκελωνέζων Cabra Mecanica που είναι γραμμένος στον τοίχο “Είναι η έλλειψη της αγάπης που γεμίζει τα μπαρ”.

Στον εσωτερικό διάκοσμο του Μποέμ επικρατεί μια σημειολογική χορογραφία αισθητικών υπαινιγμών που εκτείνονται από το μπαρόκ μέχρι το πανκ κι από το σύγχρονο αστικό τοπίο μέχρι τα κόμικ. Ένα πάτσγουερκ ιδεών και αντιλήψεων, ένα μεθυστικό διανοητικό καμπαρέ το οποίο οδηγεί σε απρόσμενα D.I.Y. αποτελέσματα. Οι μουσικές κατευθύνσεις ακολουθούν τις ίδιες βασικές αρχές. Κι όταν ροκ, τάνγκο, γκαράζ, φλαμένκο, ελέκτρο, ανακατευτούν με μπίρες και τεκίλα το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ενδιαφέρον. Η καθημερινή εναλλαγή των ντι-τζει στο Μποέμ προσθέτει το στοιχείο της έκπληξης και σε συνδυασμό με λάιβ, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλα δρώμενα, κάνει το ρήμα "βαριέμαι" άγνωστη λέξη.

Το πάρτι για τα 15 χρόνια Μποέμ (2001-2016) θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Μαΐου (το νωρίτερο…), ενώ θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα live συναυλιών και dj sets. Για τα λάιβ θα βρίσκονται στο νησί της Σύρου οι μπαντάρες:

Εκτός Ελέγχου

Thee Holy Strangers

Johnny Carbonaras

Σαδίκης Ντίνος

Underwater Chess

Last Rizla

Monk (gr)

The Pistons

Not Enough

Μετά τα λάιβ στο κλαμπ Νεράιδα, οι βραδιές θα συνεχίζονται στο Μποέμ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Πληροφορίες στη σελίδα του Boheme del Mar στο Facebook.

Facebook event:

https://www.facebook.com/events/1196046693763292/?active_tab=posts

Boheme del Mar

Ακτή Π. Ράλλη 10, Ερμούπολη – Σύρος (Τ. 22810-83354)