Εκδηλώσεις/Events

Η κληρονομιά της Ερμούπολης

Πολιτισμός 30/5/2015

Τα καταστήματα οπτικών Σταύρος Κοής, σας προσκαλούν το Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στην παρουσίαση της επετειακής, συλλεκτικής έκδοσης γυαλιών ηλίου, με τον τίτλο «Η κληρονομιά της Ερμούπολης», η οποία δημιουργήθηκε και θα πωλείται για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας των καταστημάτων.

Η ιδέα για τη δημιουργία των παραπάνω γυαλιών γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία μιας ομάδας ανθρώπων που αγαπούν τη Σύρο, ενώ το σχέδιο τους είναι εμπνευσμένο από μία οροφογραφία που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Σύρου και βρίσκεται στο κτήριο που στεγάζεται και το κατάστημα οπτικών. Η κατασκευή τους έγινε από την δημιουργική και μοντέρνα εταιρία Italia Independent. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο έμπνευσης αυτής της έκδοσης, κάτω από την ίδια την οροφογραφία. Η παρουσίαση θα συνεχιστεί το βράδυ στις 9:30 στο BAROLA, στην παραλία της Ερµούπολης, µε ζωντανή µουσική από τους Jazz Quartetto.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, θα ανακοινωθεί και η νέα συνεργασία των καταστημάτων οπτικών Σταύρος Κοής με τον οίκο μόδας Zeus+Δione, η οποία θα βρει στέγη στο ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα επετειακά γυαλιά θα επιδεικνύονται σε ειδικά διαμορφωμένο stand.

Πρεσβευτής της προσπάθειας και υπεύθυνος για την παρουσίαση και την επικοινωνία όλων των εκδηλώσεων, σχετικών με την επετειακή συλλεκτική έκδοση, που θα λάβουν χώρα στη Σύρο και στην Αθήνα, είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής. Η παρουσίαση καθώς και όλες οι εκδηλώσεις θα καλυφθούν από δημοσιογράφους που θα επισκεφθούν την Σύρο και θα δημοσιοποιηθούν από πλήθος μέσων, του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των γυαλιών, θα διατεθεί στην στήριξη της προσπάθειας ένταξης της Ερμούπολης στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (World Heritage List). Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο κ. Παύλος Χατζηγρηγορίου ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα με το βραβείο Europa Nostra 2015 για το έργο ψηφιοποίησης Hermoupolis Digital Heritage Management και ο οποίος θα συμβάλλει και αυτός ενεργά στην προσπάθεια μας.