Εκδηλώσεις/Events

Αργεντίνικο Τάνγκο

Πολιτισμός 23/7/2014

21ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ

Κώστας Βλαχόπουλος, χρωματική φυσαρμόνικα
Herman Mayr, κιθάρα (Αργεντινή)

 

Κηπάριο Μεταμόρφωσης
Ώρα έναρξης 21.00
Είσοδος Ελεύθερη

 

Κώστας Βλαχόπουλος - χρωματική φυσαρμόνικα

Ζωγράφος και μουσικός γεννημένος στην Αθήνα, άρχισε την μουσική μαθαίνοντας ντράμς και παίζοντας σε διάφορα σχήματα ροκ και blues. Ξεκίνησε τη διατονική φυσαρμόνικα παίζοντας blues και περνώντας από τη παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική, κατέληξε προ πενταετίας στην ιδιαίτερη χρωματική φυσαρμόνικα και στο αργεντίνικο τάνγκο ιδρύοντας το σχήμα "El Duo De Dos".

Έχει εμφανιστεί συνεργαζόμενος με μουσικούς του τάνγκο και όχι μόνο σε πλήθος μουσικών σκηνών, θεάτρων και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα (Half Note, θέατρο Badminton, Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων κλπ).
Στη δισκογραφία έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες και σχήματα από το ρεμπέτικο μέχρι ροκ και hiphop.
Σαν ζωγράφος έχει συμμετάσχει σε τρεις ατομικές και δυο ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Herman Mayr - κιθάρα

Γεννημένος στο Buenos Aires, ξεκίνησε τη μουσική στα εννέα του χρόνια παίζοντας κιθάρα και πιάνο και στη συνέχεια μαθητεύοντας σε διάφορα όργανα, όπως η κένα, το βιολί, τα ντράμς και το μπάσο.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90 πήρε μέρος σε περιοδίες στο εσωτερικό της Αργεντινής και το 2000 αποφάσισε να ταξιδέψει συμμετέχοντας σε διάφορα θεάματα δρόμου, παρελαύνοντας έτσι από δέκα χώρες, από τη Λατινική Αμερική ως την Ευρώπη, μέχρι που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου κατοικεί εώς σήμερα.
Είχε την τιμή να συνεργαστεί με μεγάλες μορφές της λατινικής μουσικής, όπως η Mecedes Sosa κλπ.
Πέρα από το τάνγκο, συμμετέχει σε σχήματα λάτιν, ροκ και λατινοαμερικάνικου φολκλόρ.