Επιχειρηματικός κατάλογος

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ MD, PhD (ΩΡΛ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Κλάδος Ιατρεία
Περιοχή Ερμούπολη
Διεύθυνση Μυστρά 4, 1ος όροφος
Τ.Κ. 84100
Τηλέφωνο 1 22810 88088
Τηλέφωνο 2 210 9883283
Κινητό 6944 837205
E-mail info@georgiouorl.gr
Ιστοσελίδα https://georgiouorl.gr

Η Αναστασία Γεωργίου-Βαμβακάρη είναι Ωτορινολαρυγγολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων παθήσεων της κεφαλής και τραχήλου, σε ενήλικες και παιδιά.

Έχει ειδικευτεί στην Γενική Χειρουργική στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων ''Παν. & Αγλαΐας Κυριακού'' και στην Πανεπιστημιακή Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Νοσ. Ιπποκράτειο Αθηνών. Στη διάρκεια της ειδικότητας, εκπαιδεύτηκε επιπρόσθετα στο Νευροχειρουργικό τμήμα και στο τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, του Νοσ. ''Ο Άγιος Σάββας''.

Το 2004 πήρε την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας - Χειρουργικής κεφαλής & τραχήλου, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αγόρευσή της σε Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε με την εκπόνηση της Διδακτορικής διατριβής της, με τίτλο ''προγνωστική σημασία Μοριακών δεικτών σε ασθενείς, με κακοήθεια στο λάρυγγα''. Η μετεκπαίδευσή της στο εξωτερικό έγινε στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Νοσ.''Charing Cross'' & στις αντίστοιχες Κλινικές των Νος. ''ChelsyWestminste'' & ''Royal Brompton'' στο Λονδίνο.

Η εμπειρία που αποκομήθηκε αφορά στις ΩΡΛ χειρουργικές επεμβάσεις, τα ΩΡΛ τακτικά & επείγοντα περιστατικά. Πολύ σημαντική υπήρξε η παρακολούθηση ασθενών με παθήσεις της μύτης-παραρρινίων, μαζί με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ρινολόγο κ Ίαν Μακάυ (Ι.Mackay) στην Κλινική Ρινός του Νοσ. ''Royal Brompton''. Η γιατρός ασχολήθηκε μεταξύ των πρώτων στην Ελλάδα, με την καθιέρωση των Ωτοακουστικών εκπομπών ως πρόγραμμα screening για την πρώιμη ανίχνευση της βαρηκοΐας στα νεογνά, στο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ.

Από το 2004 ιδιωτεύει, ενώ από το 2013 έως σήμερα, απασχολείται ως Χειρουργός ΩΡΛ στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ όπου εκτός από την παρακολούθηση ενηλίκων και παιδιών, συμμετέχει στο πρόγραμμα ελέγχου της ακοής στα νεογνά και τα βρέφη. Είναι μέλος της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας Χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου, της Ελληνικής Ρινολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Παιδοωτορινολαρυγγολογίας (ESPO). Διατηρεί ιδιωτικό ΩΡΛ ιατρείο για ενήλικες & παιδιά, στην Ερμούπολη της Σύρου.


 

 

 

 

Ιατρικές Υπηρεσίες

  • ΩΡΛ παθήσεων ενηλίκων
  • Παιδιατρική ΩΡΛ
  • Έλεγχος ακοής ενηλίκων και παίδων
  • Νεογνικός έλεγχος ακοής (νεογέννητα και βρέφη)
  • Ενδοσκοπικός έλεγχος ανώτερου αναπνευστικού
  • Αντιμετώπιση ροχαλητού-υπνικής άπνοιας ενηλίκων και παίδων
  • Χειρουργική αντιμετώπιση ΩΡΛ παθήσεων, σιαλογόνων αδένων και θυρεοειδούς

 

Νεογνικός έλεγχος ακοής

Ο προληπτικός έλεγχος της ακοής στα νεογνά και τα βρέφη

ΑΚΟΗ - μία από τις πολύτιμες πέντε αισθήσεις μας ! Μπορεί να τη θεωρήσει κανείς δεδομένη από τη γέννηση ακόμα. Αυτό όμως δεν ισχύει, πάντα…

Με τον όρο βαρηκοΐα εννοείται η μη αντίληψη των ήχων, όπως αυτοί γίνονται συνήθως αντιληπτοί, από το ¨μέσο¨ φυσιολογικό αυτί. Αποτελεί δε, την πιό συχνή συγγενή ανωμαλία στην νεογνική ηλικία, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην μετέπειτα ζωή του παιδιού, εάν δεν διαγνωστεί έγκαιρα. Ανάλογη με τον βαθμό της βαρηκοΐας (ελαφρά, μέτρια, σοβαρή) και αν αφορά στο ένα ή και στα δύο αυτιά, είναι και η επίπτωσή της στην ικανότητα του μικρού παιδιού, να κατανοήσει και να ερμηνεύσει την συνήθη ομιλία και επομένως, να αφομοιώσει την γνώση και τη μάθηση. Στη χώρα μας, έχει υπολογιστεί ότι, στις 1000 γεννήσεις ετησίως, αντιστοιχούν 2-4 νεογέννητα μωρά, με μεγάλου βαθμού βαρηκοΐα αντιλήψεως και από τα δύο αυτιά, και πολύ μεγαλύτερος αριθμός νεογνών, με μικρότερου βαθμού βαρηκοΐα, μονόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη.

Στα φυσιολογικά νεογέννητα (αυτά δηλαδή που δεν εμφανίζουν κάποιο σύνδρομο κτλ.) η ανάπτυξη της ομιλίας εξαρτάται και συνδέεται άμεσα, με την ακοή και την ικανότητα αντίληψης του παιδιού. Όταν η ακοή είναι φυσιολογική, η ανάπτυξη της ομιλίας και του λόγου, εξελίσσεται φυσιολογικά. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερα βιβλιογραφικά δεδομένα, οι μισές περιπτώσεις βαρηκοΐας στην παιδική ηλικία, είναι κληρονομικής αιτιολογίας και από αυτές, το 70% αφορά τον γενικό πληθυσμό (το 30% συνοδεύεται ή συνυπάρχει με κάποιο σύνδρομο). Για τον λόγο αυτό, ο προληπτικός έλεγχος της ακοής, αποτελεί αναγκαιότητα.

Εφαρμόζεται σήμερα παγκοσμίως, σε όλα τα σύγχρονα Μαιευτήρια -από τα πρώτα κιόλας 24ωρα- μετά την γέννηση, έως και το τέλος του πρώτου 3μήνου ζωής.

Η πιο σύγχρονη μέθοδος αξιολόγησης της ακοής, σε πρώιμο στάδιο, είναι οι Ωτοακουστικές εκπομπές.

Πρόκειται για μία εξέταση σύντομη και εντελώς, ανώδυνη. Μέσα από έναν ειδικό καθετήρα που τοποθετείται εξωτερικά στον ακουστικό πόρο, στέλνονται ήχοι στον κοχλία του αυτιού, και αυτός ¨απαντάει¨ στέλνοντας προς τα πίσω, ηχητικά σήματα. Κάτι δηλαδή ¨σαν κοχλιακή ηχώ¨. Αυτοί οι ήχοι που εκπέμπονται εντοπίζονται, καταγράφονται και αναλύονται από έναν ειδικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και αποτελούν τις Ωτοακουστικές εκπομπές.

Η καταγραφή κατά την εξέταση, των Ωτοακουστικών εκπομπών, αποτελεί 99% ένδειξη, φυσιολογικής ακοής.

Στην περίπτωση που δεν καταγραφούν Ωτοακουστικές εκπομπές, στο ένα ή και στα δύο αυτιά, η εξέταση επαναλαμβάνεται μέχρι την ηλικία των 3 μηνών, και αν εξακολουθεί να υπάρχει αμφιβολία ακολουθεί, περαιτέρω ειδικός διαγνωστικός έλεγχος, ο οποίος, ολοκληρώνεται μέχρι τον 6ο μήνα. Στη συνέχεια, η αποκατάσταση της ακοής -συντηρητική ή επεμβατική- ανάλογα την περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Όσο πιό έγκαιρα ¨βοηθήσουμε¨ το παιδί ¨να ακούσει¨ τόσο, το συντομότερο θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται, να επικοινωνεί και να εξελίσσει σταδιακά, την ομιλία του.

Ακολούθως, θα μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματά του σε κανονικό σχολείο και θα ενταχθεί φυσιολογικά, σαν ένα ακόμα μέλος της παρέας, στο μικρόκοσμο του σχολικού περίγυρου.

Η ανάπτυξη της κοινωνικότητας του παιδιού θα συμβάλλει τα μέγιστα, στην ψυχική και πνευματική του εξέλιξη, και το αντίστροφο.

Συμπερασματικά, οι Ωτοακουστικές εκπομπές -η πρώτη εξέταση της ακοής- δεν είναι μία ¨επιπλέον εξέταση¨ αλλά, μία εξέταση που αποτελεί αναγκαιότητα, στους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού. Η πρώιμη διάγνωση και η έγκαιρη παρέμβαση αποκατάστασης της ακοής, αποτρέπει τις σοβαρότατες συνέπειες στην επικοινωνία και τον λόγο του ¨μικρού ασθενή¨ προσφέροντάς του, το μέγιστο όφελος!